15 december 2017
Anläggningskonstruktör/Processingenjör, Valmet
Till vår anläggningsavdelning för Balhantering och Flingtorkning i Sundsvall söker vi en anläggningskonstruktör/processingenjör.

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Bolagets 12 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat varje dag. Det arbetar ca 2000 anställda i Sverige som jobbar i nära samarbete med ett stort antal kunder.  Det finns flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Göteborg, Karlstad och Sundsvall.

Till vår anläggningsavdelning för Balhantering och Flingtorkning i Sundsvall söker vi en anläggningskonstruktör/processingenjör.

Du arbetar med att konstruera, utveckla och förbättra processer och anläggningar för pappers- och massatillverkning. Detta innebär ett helhetsansvar för processens funktion, prestanda, säkerhet, kvalitet och kostnadsbild. Du deltar i säljarbetet och ger teknisk support till interna och externa kunder. Du kommer arbeta i leveransprojekt bestående av tvärfunktionella team med representanter från mekanisk konstruktion, el, automation, process, anläggningskonstruktion m.fl. Du förväntas där ta en ledande roll och känna ansvar för projektets progress och utfall.

Vi vill att du har en högskole – eller civilingenjörsexamen med inriktning maskinteknik/maskinkonstruktion eller liknande. Du får gärna ha något års arbetslivserfarenhet av maskin/process eller anläggningskonstruktion. Meriterande är om du arbetat i 3D-CAD, SolidWorks. Vi ser att du arbetat i projektform och har haft en drivande roll. Kunskaper om Lean är ett plus.

Som person är du driven och serviceinriktad samt har ett stort tekniskt intresse. Du trivs att arbeta i team och drivs av resultat.  Vidare tar du gärna egna initiativ, är lösningsorienterad och är både kvalitets- och kostnadsmedveten i ditt tänk och agerande. Då du har en central roll är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga och är lyhörd gentemot kollegor och kunder. Personliga egenskaper värderas högt.

Krav på goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du behärskar MS Office. Resor förekommer i tjänsten.

Vill du arbeta i en global organisation med stora utvecklingsmöjligheter?

Välkommen med din ansökan!

Tjänstens omfattning: Heltid, tillsvidare hos Valmet.

Placeringsort: Sundsvall

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Minna Nikkanen, 070-316 72 72. Din ansökan skickar du via e-post till: minna.nikkanen@rutinera.se samt registrerar dina uppgifter på vår hemsida: www.rutinera.se. Märk din ansökan med ”Processingenjör”. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in den omgående dock senast den 7 januari 2018.

Snabbfakta:

Företag: Valmet

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 7 januari 2018

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72