26 februari 2018
Automationsingenjör, Valmet
Är du en framåt och driven Automationsingenjör som vill arbeta i en global miljö?

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Bolagets 12 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat varje dag. Det arbetar ca 2000 anställda i Sverige som jobbar i nära samarbete med ett stort antal kunder.  Det finns flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Göteborg, Karlstad och Sundsvall.

Till vår automationsenhet för Flingtorkning och Balhantering i Sundsvall söker vi nu en driven Automationsingenjör som vill arbeta i en global miljö och bidra till vår utveckling.

Vi arbetar med att sälja och leverera maskiner och autonoma robotar mot massa-, pappers – och tissuebruk. Du kommer att arbeta med och utveckla styrningen av dessa maskiner, säkerställa funktion samt vara delaktig i framtagandet av nya lösningar.  I dag använder vi Siemens eller Allen Bradley PLC-lösningar. Vidare fungerar du som teknisk support inom ditt kompetensområde samt ser till att vårda våra långsiktiga kundrelationer. Arbetet sker i projekt tillsammans med grupperna för processtyrning, elektrifiering och instrumentering samt mekanisk – och anläggningskonstruktion.

Du har en maskinteknisk högskola – eller universitetsexamen med inriktning automation/mekatronik eller liknande. Vi vill att du minst har något års erfarenhet av PLC-programmering inom automation, gärna på maskin – och anläggningsnivå. Du har kapacitet att ha en drivande roll och du fungerar väl i kund- eller utvecklingsprojekt. Har du dessutom arbetat med robotprogramering är det meriterande.

Som person är du driven, serviceinriktad och har god social kompetens. Du har ett stort tekniskt intresse och tycker om att arbeta med människor. Vidare tar du gärna egna initiativ, är lösningsorienterad och är säkerhetsmedveten i ditt tänkande och agerande. Vi vill att du är en lagspelare, har god kommunikationsförmåga och är lyhörd gentemot kollegor och kunder. Det är viktigt att du drivs av resultat, är anpassningsbar och kan arbeta självständigt. Personliga egenskaper värderas högt.

Krav på goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du behärskar MS Office och har lätt för att lära dig nya affärssystem. Meriterande om du arbetat i Siemens TIA eller Allen Bradley.

Resor ingår i tjänsten. Tjänsten avser heltid, tillsvidare hos Valmet. Placeringsort: Sundsvall

Vill du arbeta i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter? Välkommen med din ansökan!

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Minna Nikkanen, 070-316 72 72. Din ansökan skickar du via e-post till: minna.nikkanen@rutinera.se samt registrerar dina uppgifter på vår hemsida: www.rutinera.se. Märk din ansökan med ”Automation” Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in den omgående dock senast den 12 mars 2018.

Snabbfakta:

Företag: Valmet

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 12 mars 2018

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72