Vår historik

2009 grundas företaget i Sundsvall av Ingrid Wallner och Mona Kramer med syfte att bidra till att lösa en av Sveriges viktigaste utmaningar - att allt färre ska försörja allt fler. Detta genom att skapa nya jobbtillfällen och samtidigt göra en samhällsinsats för att hjälpa de unga ut i arbetslivet i form av praktik. På så sätt ges unga en bra introduktion in i arbetslivet, de får möjlighet att visa vad de går för och de skaffar den erfarenhet som alltid efterfrågas.

2011 startades en franchisekedja och Rutinera etablerades på flera orter i landet.

2012 fick Rutinera ta emot utmärkelserna "Årets Entreprenör" på Sundsvall Business Award och "Bra gjort för Sundsvall" från kommunens Näringslivsbolag, för den unika affärsidén: "Ta in en rutinerad konsult - få en praktikant på köpet".

2014 i samband med att grundarna gick i pension sålde de sin prisbelönta affärsidé och överlämnade förvaltning och vidareutveckling av verksamheten till Petra Elf, då franchisetagare i Sundsvall och som varit med i bolaget sedan 2010.

I samband med att verksamheten togs över upphörde franchisekedjan och Rutinera bedrivs nu enbart i Sundsvall. Idag förser Rutinera främst den lokala marknaden med uppskattade bemannings- och rekryteringslösningar men åtar sig även uppdrag inom hela landet.