15 december 2017
Teknikansvarig, flingtork Valmet
Till vår avdelning för Flingtorkning och Balhantering i Sundsvall söker vi nu en driven Teknikansvarig för vårt flingtorksprogram.

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Bolagets 12 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat varje dag. Det arbetar ca 2000 anställda i Sverige som jobbar i nära samarbete med ett stort antal kunder.  Det finns flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Göteborg, Karlstad och Sundsvall.

Till vår avdelning för Flingtorkning och Balhantering i Sundsvall söker vi nu en driven Teknikansvarig för vårt flingtorksprogram.

Du blir ansvarig för vår flingtorkningsteknik. Detta innebär ett helhetsansvar för produktprogrammets funktion, prestanda, säkerhet, kvalitet och kostnadsbild. Du deltar vid orderhantering i leveransprojekt samt ger teknisk support till interna och externa kunder. Du kommer att leda och delta i utvecklingsprojekt bestående av tvärfunktionella team med representanter från mekanisk konstruktion, el, automation, process, anläggningskonstruktion m.fl. Du arbetar med ständiga förbättringar och har ansvar för att upprätthålla konkurrenskraften över tid.

Vi vill att du har en högskole – eller civilingenjörsexamen med inriktning maskin eller liknande. Du har några års erfarenhet av termodynamik samt mekanisk konstruktion, gärna från tillverkande industri. Meriterande är om du har arbetat i SolidWorks. Du är van att arbeta i projektform och har gärna haft en drivande roll, kanske som projektledare. Erfarenhet av Lean, produktutveckling och projektgenomförande är ett plus. Kunskaper om maskinsäkerhet och CE-märkning av maskiner är meriterande.

Som person är du framåt, orädd och drivande. Du har ett stort tekniskt intresse, trivs att arbeta självständigt och är målinriktad. Vidare tar du gärna egna initiativ, brinner för innovativa lösningar och är både kvalitets- och kostnadsmedveten i ditt tänkande och agerande. Vi vill att du tycker om att arbeta med människor, är en lagspelare och drivs av resultat. Du har god kommunikationsförmåga och är lyhörd gentemot kollegor och kunder. Personliga egenskaper värderas högt.

Krav på goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du behärskar MS Office.

Resor kommer att ingå i tjänsten

Vill du arbeta i en global organisation med stora utvecklingsmöjligheter?

Välkommen med din ansökan!

Tjänstens omfattning: Konsultuppdrag på heltid under minst 12 månader med placering hos Valmet. Goda möjligheter till förlängning eller tillsvidare hos Valmet.

Placeringsort: Sundsvall

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Minna Nikkanen, 070-316 72 72. Din ansökan skickar du via e-post till: minna.nikkanen@rutinera.se samt registrerar dina uppgifter på vår hemsida: www.rutinera.se. Märk din ansökan med ”Tekniksansvarig, flingtork”. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in den omgående dock senast den 4 mars 2018.

Snabbfakta:

Företag: Valmet

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 4 mars 2018

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72