28 januari 2021
Automationsingenjör till Sund Birsta
Är du en erfaren Automationsingenjör som drivs av tekniska utmaningar och förstår vikten av kundfokus? Vill du ha ett varierat arbete där du får vara med och utveckla framtidens produkter? Då ska du söka tjänsten som Automationsingenjör till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

I denna roll arbetar du i ett team som består av automationsingenjörer och elkonstruktörer, men också i nära samarbete med andra kompetensområden såsom mekanikkonstruktörer, verkstad, underleverantörer och kunder. Arbetet bedrivs i kund och utvecklingsprojekt med fokus på att leverera en driftsäker funktion i valsverkets sluthantering. Du rapporterar till chef för elkonstruktion och automation.

Du ansvarar för att ta fram programvara till PLC, HMI och drivsystem, och bidrar med teknisk expertis till företagets övriga avdelningar. Du är även delaktig vid verkstadsprovkörning, driftsättning samt uppgraderingar och optimering hos kund.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och programmering och har erfarenhet av mjukvaruutveckling, gärna med bakgrund inom tillverkande industri eller närliggande branscher. Meriterande om du har kunskaper i Siemens S7/TIA-Portal. Du är utbildad högskole- eller civilingenjör med inriktning automation, mekatronik, elektronik eller datavetenskap alternativt för tjänsten annan relevant utbildning. Då vi är verksamma på alla marknader är internationell erfarenhet meriterande.

Som person är du noggrann, initiativtagande och löser problem självständigt. Du trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt samtidigt. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt.

Du hanterar obehindrat engelska och svenska i både tal och skrift, övriga språk är meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har goda kunskaper inom mjukvaruutveckling.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering på Huvudkontoret i Sundsvall, alternativt på något av våra kontor i Bollnäs eller Nyköping. Då kunder och projekt finns på alla marknader innebär tjänsten ett visst resande i samband driftsättning.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange ”Automationsingenjör Sund Birsta” i fältet där du fyller i vilken tjänst du söker. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 21 februari 2021.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 21 februari 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47