8 mars 2022
Content Manager till Absolicon
Är du en duktig skribent med ett sinne för detaljer och som får saker att hända? Tycker du om att arbeta proaktivt och att vara den som har koll på läget? Har du en kreativ ådra och vill ha en varierad vardag där du får använda din goda kommunikationsförmåga för att skapa träffsäkra budskap i digitala kanaler och hemsida? Då ska du söka tjänsten som Content Manager hos oss.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 40 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

I denna roll tillhör du vårt marknadsteam som består av Marketing Manager, Motion Graphic Designer och Graphic Designer. Marknadsteamet tillhör avdelningen för Sales & Marketing och du rapporterar till Sales Manager.

Dina arbetsuppgifter innefattar:

  • Ansvara för att skriva och producera SEO optimerat innehåll för webb och digitala kanaler.
  • Identifiera, producera samt publicera intresseväckande och målgruppsanpassat innehåll i digitala kanaler.
  • Skapa anpassat innehåll till de digitala samt sociala kanalerna.
  • Arbeta data- och insiktsdrivet genom löpande uppföljningar, rapportering och optimering av innehåll.

Dina kvalifikationer:

  • Mycket goda och dokumenterade kunskaper av att skriva och producera SEO- och målgruppsanpassat innehåll för digitala kanaler.
  • Vana att arbeta kreativt med idéer och koncept utifrån innehållsstrategi och omvärldshändelser.
  • Erfarenhet från att arbeta datadrivet och löpande följa upp, testa, analysera och justera innehåll.
  • Erfarenhet från CMS-verktyg, Google Analytics samt analysverktyg för sociala medier.
  • Erfarenhet av Hubspot och Inbound marketing är meriterande.
  • Vi vill att du är en duktig skribent och att du kan uttrycka dig obehindrat i både svenska och engelska.

Vi söker dig med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och med god förmåga att uttrycka dig via text och bild – du vet hur man bygger en bra story för att fånga intresset. Du har en god insikt och förståelse kring digitala plattformar, sociala medier och digitala trender. Vidare har du ett stort eget driv, nyfikenhet, och är ansvarstagande.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Absolicon med placering i Härnösand.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Josefin Johansson josefin.johansson@rutinera.se 073-041 32 55. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Content Manager Absolicon” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 31 mars 2022.

 

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 mars 2022

Kontakta rekryterare:

Josefin Johansson

Rekryterare & Konsultchef

073 041 32 55