12 juli 2018
Controller till Dina Försäkringar
Som controller har du huvudansvaret för vår ekonomi- och administrations-avdelning med direkt personalansvar för en administratör.

Vi är 12 försäkringsbolag med kontor på 45 orter över hela landet och samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi är idag landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar och alla bolag är direkt eller indirekt kundägda www.dina.se

Vill du vara den som ansvarar för ekonomistyrning och rapportering? Trivs du att jobba både strategiskt och operativt med frågor som spänner över hela ekonomiområdet? Då ska du söka tjänsten som controller till vårt lokala bolag Dina Försäkringar Jämtland Västernorrland.

Som controller har du huvudansvaret för vår ekonomi- och administrations-avdelning med direkt personalansvar för en administratör. Du får en betydande roll i att ta fram nyckeltal, prognoser och rapporteringsflöden och förväntas ta en aktiv del i de övergripande besluten gällande bolagets utveckling.

Du analyserar löpande bolagets ekonomi- och verksamhetsstyrning med huvudsakliga arbetsuppgifter att planera, genomföra och följa upp processer och rapporteringar samt arbeta med internkontroll. Du hanterar all legal och finansiell rapportering samt ansvarar för avtal-, kassaflödes-, skatte-, placerings- och finansfrågor. Du upprättar även månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning och deklarationer.

Du arbetar nära VD och agerar stöd och bollplank till såväl ledning, styrelse som övriga medarbetare på våra lokala kontor i Jämtland och Västernorrland. Du samverkar även med Controllers i de andra Dina-bolagen kring gemensamma utvecklingsprojekt som rör ekonomi, finans och internkontroll. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp tillsammans med Försäljningschef och Skadechef.

Som person är du pålitlig och självgående och trivs i en bred roll som både är operativ och strategisk. Du är noggrann och van att skapa strukturer vilket i sin tur ger de bästa förutsättningarna för verksamheten att nå uppsatta mål. Vidare så har du lätt för att samarbeta, tänker affärsmässigt och har en god social, kommunikativ och pedagogisk förmåga, vilket behövs i dina kontakter såväl internt som externt.

Vi ser gärna att du är utbildad civilekonom eller motsvarande med inriktning ekonomi, finans och/eller juridik. Du är van att arbeta med ekonomistyrning och rapportering, meriterande med bakgrund från försäkrings- eller revisionsbranschen. Du uttrycker dig flytande i svenska i både tal och skrift samt har en god förståelse i engelska. Vi förutsätter att du är en van användare av program inom MSOffice samt god erfarenhet från affärs- och ekonomisystem.

Tjänsten avser tillsvidare, omfattning heltid, med placering i Sollefteå.

Denna rekrytering sker i samarbete med Rutinera. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Elf på 070-760 64 47. Din ansökan skickar du till: petra.elf@rutinera.se eller registrerar dig på rutinera.se och märker ansökan Controller. Din ansökan vill vi ha senast den 19 augusti 2018.

Snabbfakta:

Företag: Dina Försäkringar

Ort: Sollefteå

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 19 augusti 2018

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47