15 juli 2019
Ekonomichef till Absolicon
Du erbjuds en ansvarsfull roll där du arbetar med en stor bredd av administrativa uppgifter och du ges möjlighet till att vara med och påverka och utveckla vår ekonomifunktion i nära samarbete med personal och ledning.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består Idag av ca 25 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Byt jobb och börja arbeta med solenergi! Absolicon säljer världens bästa koncentrerande solfångare som massproduceras i våra robotiserade produktionslinor. Tillsammans med parters förändrar vi världens energiförsörjning – från fossila bränslen till solenergi. Sök tjänsten som Ekonomichef på Absolicon och arbeta i vårt team för att rädda klimatet.

Vill du arbeta i ett innovativt och utvecklande tillväxtföretag? Är du en driven och strukturerad person som vill vara med och utveckla vår ekonomiavdelning?  Då ska söka tjänsten som ekonomichef hos Absolicon.   

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en ansvarsfull roll där du arbetar med en stor bredd av administrativa uppgifter och du ges möjlighet till att vara med och påverka och utveckla vår ekonomifunktion i nära samarbete med personal och ledning. Som Ekonomichef ansvarar du tillsammans med två medarbetare för löpande bokföring, redovisning, avstämningar, periodiseringar, analys och leverantörs- och kundreskontra. Du behöver själv bygga upp rutiner för moms-och skattedeklarationer, redovisning och bokslut som vi idag köper externt. Utöver det löpande ekonomiarbetet sköter du även vissa personaladministrativa uppgifter. Du sitter med i ledningsgrupp och rapporterar till VD.  

Vi söker dig med flera års arbetslivserfarenhet i en liknande position, gärna med en chefsbakgrund men inget krav. Har du dessutom erfarenhet från börsnoterat bolag och/eller företagsförvärv är det ett plus. Du har en utbildning inom ekonomiområdet, meriterande med en universitets- eller högskoleutbildning. Har du erfarenhet av projektredovisning och årsbokslut är det meriterande. 

Kvalifikationer

Som person är du initiativrik och ansvarstagande samt har en god analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är viktigt. Du är van att arbeta självständigt och kan hantera arbetsuppgifter som kräver tidsfrister. Du har lätt för att samarbeta och har en god social och kommunikativ förmåga. Du är prestigelös, flexibel och positiv till förändringar.

Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office samt något ekonomisystem.                                                                      Tjänsten avser anställning hos Absolicon, omfattning heltid med placering i Härnösand.

Ansökan

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se. Ange vilken tjänst du söker ”Ekonomichef Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 31 augusti 2019.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 augusti 2019

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47