23 februari 2024
Ekonomichef till Sund Birsta AB
Är du en affärsdriven ekonom som trivs att jobba operativt och målstyrt mot att skapa förbättringar, resultat och lönsamhet? Lockar en ledande position med helhetsansvar för ekonomi och administration? Då ska du söka tjänsten som Ekonomichef till Sund Birsta och bli vår nyckelperson inom ekonomifunktionen. Du rapporterar till VD, ingår i bolagets ledningsgrupp samt har personal- och resultatansvar.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av avancerade helautomatiska maskiner som används som hanteringsutrustning inom valsverksindustrin. Bolaget levererar maskiner och hanteringssystem samt ett komplett utbud av eftermarknadsprodukter och tjänster. Företaget som grundades på 60-talet är idag en väletablerad verksamhet med huvudkontor i Sundsvall och global närvaro via kontor i USA, Kina och Indien. Sund Birsta är en del av Danieli – en av världens största leverantörer av kompletta stålvalsverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Danieli omsätter idag 4 miljarder Euro och har drygt 9 000 medarbetare över hela världen. Läs mer på: www.sundbirsta.com samt www.danieli.com

Som chef för ekonomi och administration blir du den som ytterst ansvarar för organisationens leverans inom området. Vi erbjuder dig en spännande roll där du både har en operativ och strategisk funktion vilket innefattar ledarskap samt koordinering och utveckling av processer, rutiner och personal. I din roll får du ansvaret att ta fram och leverera information kring moderbolagets och några av dotterbolagens affärsredovisning. Du förväntas bevaka och i samråd med ledningsgrupp och VD ansvara för att de ekonomiska målen i budget och affärsplan uppnås.

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Intern och extern rapportering
 • Upprätta årlig budget
 • Ta fram ekonomiska prognoser och rapporter samt identifiera och utreda avvikelser
 • Skapa årsredovisning och bokslut
 • Deklaration, skatteinbetalningar, redovisning och rapportering
 • Löpande bokföring av betalningar, likviditetsplanering och avstämningar
 • Terminsaffärer, valutahantering, exportfinansiering
 • Stöd till projektavdelningen kring frågor som rör finansiering och betalningsvillkor
 • Kontakt med bank, revisions- och försäkringsbolag
 • Systemansvar för ERP-systemet Visma
 • Hantera personalrelaterade frågor (arbetsmiljö, utveckling, lönesättning, ledning).

Vi söker en affärsinriktad ekonom som är trygg med att ha ett stort eget ansvar och som trivs att jobba hands on. Eftersom arbetsuppgifterna spänner över en stor bredd ser vi gärna att du är prestigelös och flexibel, duktig på att prioritera samt vill jobba i en mindre organisation med korta beslutsvägar och möjlighet till stor påverkansgrad. I rollen förväntas du vara en rak och öppen person med civilkurage som kan styra ekonomifunktionen med en klar och tydlig riktning.

Som person har du en god analytisk förmåga där struktur, kvalitet och noggrannhet är viktigt. Du är drivande, van att arbeta självständigt och kan hantera arbetsuppgifter som kräver tidsfrister. Eftersom du har många interna och externa kontaktytor lägger vi stor vikt vid din samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi vill att vår sökande har en civilekonomexamen eller kandidatexamen i ekonomi/redovisning och några års erfarenhet från liknande arbete. Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice, framförallt Excel. Då rollen innebär systemansvar vill vi att du har goda kunskaper i ekonomi- och affärssystem, vi ser det som ett stort plus om du har erfarenhet av ERP-systemet Visma.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering på huvudkontoret i Sundsvall i fina nyrenoverade kontorslokaler.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se eller mailar direkt till ansvarig rekryterare. OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Ekonomichef Sund Birsta” då urval och intervjuer sker löpande vill vi gärna få in din ansökan omgående, dock senast den 31 mars 2024.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta AB

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 mars 2024

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD & Rekryterare

070 760 64 47