17 april 2019
Elingenjör med ledaransvar, Nordic Carbide
Har du kompetens inom el och automation? Vill du arbeta både operativt och strategiskt i en roll med stort ansvar? Då ska du söka tjänsten som Elingenjör på Nordic Carbide i Sundsvall.

Nordic Carbide AB tillverkar och marknadsför kalciumkarbid, en råvara som används i stålindustrin för avsvavling samt vid framställning av acetylengas. Fabriken är Skandinaviens enda karbidanläggning med kunder inom stål- och gasindustrin i Norden och Centraleuropa. Fabriken i Stockvik har idag 50 anställda med huvudkontor i Trostberg, Tyskland. Nordic Carbide AB ägs av tyska AlzChem Trostberg GmbH, ett internationellt kemibolag, som har positionerat sig i området för specialkemi med både väletablerade och nya produkter för globala marknader. Bolaget har fler än 1.400 anställda och årliga intäkter på mer än 370 miljoner euro. Läs mer på: https://www.alzchem.com/en/nordic-carbide-ab-1

Har du kompetens inom el och automation? Vill du arbeta både operativt och strategiskt i en roll med stort ansvar? Då ska du söka tjänsten som Elingenjör på Nordic Carbide i Sundsvall.

I denna roll ansvarar du för el- och automation och arbetar med underhålls- och förbättringsfrågor inom produktionen. Du deltar i och genomför anläggnings- och investeringsprojekt, samt driver frågor inom el och automation. Du har en arbetsledande funktion där du leder och stöttar elektriker och övrig produktionspersonal i deras arbete. Vidare arbetar du med inköp och deltar vid besiktning av utrustning, samt ansvarar för säkerhetsprocesser inom elsidan. Du stöttar upp de operativa cheferna i frågor inom ditt kompetensområde och arbetar också strategiskt med förbättringar och lösningar.

Vi söker dig med minst fem års arbetslivserfarenhet inom el- och automation, och gärna från tung processindustri. Du har goda kunskaper av processtyrsystemet Simatic S7 och har gärna arbetat både ute på fabriksgolvet som på kontoret. Har du en ingenjörsutbildning är det meriterande. Du är van vid utvecklings- och förändringsarbete och trivs med att driva både små och stora industriella projekt. Meriterande om du innehar allmän behörighet (AB eller ABL) för elinstallation.

Då vi är en platt organisation är det viktigt att du är prestigelös och trivs i en bred roll vilket innebär både operativt arbete ute i produktion och att utveckla det strategiska arbetet tillsammans med övriga i den lokala ledningsgruppen. Du är duktig på att samarbeta och kommunicera samt har ett lösnings- och resultatorienterat förhållningssätt. Då vi jobbar internationellt vill vi att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Tjänsten avser anställning hos Nordic Carbide AB, omfattning heltid med placering vid fabriken i Stockvik. Goda utvecklingsmöjligheter erbjuds. 

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Minna Nikkanen 070-316 72 72. Din ansökan skickar du till: minna.nikkanen@rutinera.se då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 7 maj 2019.

 

Snabbfakta:

Företag: Nordic Carbide

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 7 maj 2019

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72