15 juli 2019
Energiingenjör till Absolicon
Du erbjuds en ansvarsfull och mycket omväxlande tjänst där du kommer att arbeta med olika energiuppdrag hos våra kunder.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består Idag av ca 25 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Byt jobb och börja arbeta med solenergi! Absolicon säljer världens bästa koncentrerande solfångare som massproduceras i våra robotiserade produktionslinor. Tillsammans med parters förändrar vi världens energiförsörjning – från fossila bränslen till solenergi. Sök tjänsten som Energiingenjör på Absolicon och arbeta i vårt team för att rädda klimatet.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en ansvarsfull och mycket omväxlande tjänst där du kommer att arbeta med olika energiuppdrag hos våra kunder. Du agerar projektledare för både större och mindre befintliga installationsprojekt men är även delaktig i nya genom energitekniska beräkningar och utredningar. Som energiingenjör innebär det att du har en bred kompetens såväl inom energisystem som energimarknaden då arbetet möter en variation av olika kundbehov och förfrågningar. Arbetsuppgifterna innefattar både administrativt och praktiskt arbete såsom upphandla och beställa material, kontakt med leverantörer och kunder, service på värmeinstallationer, bygga och installera solfångarfält och produktionslinor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ingenjörsutbildning på högskolenivå eller YH-utbildning inom energiteknik. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av produktionsplanering, uppföljning och produktionsstatistik.

Som person är du driven och ansvarstagande. Du tycker om utmaningar och har en vilja att optimera arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta och har en god social och kommunikativ förmåga. Du är prestigelös, flexibel och positiv till förändringar. Då vi jobbar internationellt ställer vi krav på goda kunskaper i engelska. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, omfattning heltid med placering i Härnösand. Internationella resdagar ca 15 per år och nationella ca 20 per år.  

Ansökan

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se Ange vilken tjänst du söker ”Energiingenjör Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 31 augusti 2019.

 

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 augusti 2019

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47