22 juni 2020
Förvaltningschef Socialförvaltningen Timrå Kommun
Är du en erfaren chef som trivs med stort ansvar där du får möjlighet att göra skillnad på riktigt? Vill du vara med på vår fortsatta förändringsresa och genom ny styrmodell och gemensamma insatser skapa värde för dem vi finns till för - medborgare, företag och besökare?

Förvaltningschef Socialförvaltningen Timrå Kommun

Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen. Vi arbetar för att göra det enklare att leva, växa och mötas med visionen – Timrå en stark kommun i en växande region! Läs mer på www.timra.se

Är du en erfaren chef som trivs med stort ansvar där du får möjlighet att göra skillnad på riktigt? Vill du vara med på vår fortsatta förändringsresa och genom ny styrmodell och gemensamma insatser skapa värde för dem vi finns till för – medborgare, företag och besökare? Då ska du söka tjänsten som Förvaltningschef och bli den som är ytterst ansvarig för att leda Socialförvaltningen både på en operativ och strategisk nivå för att nå de politiska målen och en hög kvalitet inom verksamhetens hela ansvarsområde.

Som Förvaltningschef är du socialnämndens närmaste tjänsteperson och ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö. Du planerar, leder och samordnar kommunens sociala verksamhet styrd utifrån lagstiftning, ekonomistyrning och politiska mål. Din roll innebär även att bereda, föredra och rapportera ärenden som ska behandlas i nämnd och ledningsgrupp, du ansvarar också för att verkställa och följa upp fattade beslut.

Du leder Socialförvaltningens ledningsgrupp bestående av verksamhetschefer och utvecklingsledare samt ingår i ledningsgruppen tillsammans med kommunens övriga förvaltningschefer och kommunchef. Du ansvarar även för facklig samverkan, kompetensförsörjning, kvalitet- och arbetsmiljöfrågor inom förvaltningen.

För att lyckas med uppdraget är det viktigt med samverkan både internt och externt med omvärlden, regionala nätverk och närliggande kommuner. Du ansvarar förtroendefullt för att utveckla tilliten mellan politik och förvaltning.

Vi söker en erfaren chef som bedrivit ledarskap genom andra ledare och har ansvarat för att framgångsrikt driva förändring och verksamhetsutveckling. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från social verksamhet och myndighetsutövning och/eller bakgrund från offentlig/politisk styrd verksamhet.

Du är en rak, öppen och modig person som på ett professionellt sätt arbetar målstyrt mot att driva utveckling och förändring. Du är en trygg ledare med en stark moralisk kompass som skapar laganda och styr organisationen med en klar och tydlig riktning. Då din roll innebär många interna och externa kontaktytor krävs det att du har en mycket god kommunikativ förmåga och är van att uttrycka dig både verbalt och i skrift. Du är trygg i mediala sammanhang och ditt sätt att kommunicera skapar förtroende. Du trivs att arbeta i en organisation utan prestige, tvärfunktionellt på olika nivåer och du kan hantera arbetsuppgifter och frågor som spänner över en stor räckvidd, både operativt och strategiskt.

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning, mycket goda kunskaper i svenska och vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice. Tjänsten avser anställning hos Timrå Kommun, omfattning heltid med placering i kommunhuset.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47 eller Anna Ottosson 070-380 70 47. Du kan även kontakta fackliga företrädare enligt nedan:

SSR, Maria Nordström-Pettersson 060-16 32 53

Vision, Marie Backlund 060-16 31 37

Kommunal Lena Tengerström 060-16 33 27

Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange ”Förvaltningschef” i fältet där du fyller i vilken tjänst du söker, din ansökan vill vi ha senast den 9 augusti 2020.

Snabbfakta:

Företag: Timrå Kommun

Ort: Timrå

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 9 augusti 2020

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47