15 oktober 2021
Inköpare till Absolicon
Är du en erfaren inköpare som brinner för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i ett snabbt växande företag vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden? Då ska du söka till denna tjänst hos Absolicon som nu utökar sitt inköpsteam med ytterligare en inköpare.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 30 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

I din roll ansvarar du både för det operativa och det strategiska inköpsarbetet. Du tillhör vår avdelning inom teknik, projekt och inköp där du arbetar tillsammans med ett team av ingenjörer och specialister som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser. Du rapporterar till vår tekniska avdelningschef.

Dina uppgifter innebär att sköta det dagliga löpande operativa inköpsarbetet men även att ta fram och utveckla inköpsstrategier. Du tar fram förfrågningsunderlag, sköter förhandlingar och kontraktsskrivningar. Vidare arbetar du med löpande utveckling av befintliga leverantörer samt utvärdering av nya. Du ansvarar för att upprätthålla en stabil, säker och kostnadsoptimerad leverantörsbas.

Vi söker dig som har erfarenhet från inköp inom industrisidan och som är van att självständigt driva förhandlingar gentemot leverantörer samt arbetat med att utveckla dessa. Du har en teknisk bakgrund och god förståelse av att läsa/tolka mekaniska ritningsunderlag. Då vi våra leverantörer och kunder finns på en global marknad ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö. Du har en eftergymnasial utbildning inom ex. inköp, business, ekonomi och/eller teknisk ingenjörsutbildning.

För att trivas och passa i rollen är det viktigt att du har en god affärsmässig förståelse och är kommersiellt driven med ett strategiskt förhållningssätt. Det är även viktigt att du drivs av resultat, är anpassningsbar och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att kommunicera och att få andra delaktiga vilket behövs vid dina kontakter såväl internt som externt. Du är målinriktad och ser samarbete som en förutsättning för att nå målen. Du är också noggrann och har en känsla att förstå detaljerna.

Goda kunskaper i engelska är ett krav och vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt erfarenhet av affärssystem.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, placeringsort Sundsvall eller Härnösand, flexibel arbetstid och möjlighet att förlägga del av arbetet på distans.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson, 070-380 70 47 anna.ottosson@rutinera.se Registrera din ansökan på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Inköpare Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 14 november 2021.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 14 november 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47