12 december 2019
Inköpsansvarig till väletablerad industri
Vi söker dig med erfarenhet av operativt inköp inom tillverkande industri och som är en driven förhandlare, har du dessutom en teknisk bakgrund är det meriterande.

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag. Samhalls marknadsområde Nord är organiserad i sju distrikt och affärsområde Arbetsmarknadstjänster. Distrikt Industri söker nu en inköpsansvarig med placering i Söderhamn, distriktet har 340 anställda med produktionsenheter på 8 orter från Överkalix till Ludvika, läs mer om Samhall på: www.samhall.se

Vill du ha helhetsansvaret för att utveckla det strategiska inköpet och samtidigt arbeta med det löpande operativa? Då ska du söka tjänsten som inköpsansvarig till denna väletablerade industri som tillverkar kablage för fordonsindustrin.

Som inköpsansvarig leder och utvecklar du inköpsarbetet i linje med bolagets mål, verksamhetsidé och policys samt bidrar till att industriverksamheten når sina mål. Du samarbetar med fabrikens avropare och ansvarar för att förse produktion och projekt med material, varor och tjänster.

Du ansvarar för att skapa och vidareutveckla leverantörskontakter, främst nationella men även internationella. Arbetsuppgifterna innebär delta i förhandlingar, teckna avtal samt utvärdera och följa upp leverantörer avseende kundkrav, pris, miljö, kvalitet och leveransprecision. Du utarbetar och implementerar ekonomiska strategier, samordnar och effektiviserar materialflödet på produktionsenheterna vilket innefattar allt från materialförsörjning till leverans samt att minska kapitalbindning i lager.

Du har ett nära samarbete med produktion, projekt, utveckling och marknad, i huvudsak med den lokala produktionsenheten men även med de andra enheterna i distriktet. Du rapporterar till industrichefen och ingår i ledningsgruppen för distrikt Industri.

Vi söker dig med erfarenhet av operativt inköp inom tillverkande industri och som är en driven förhandlare, har du dessutom en teknisk bakgrund är det meriterande. Vi tror att du genom dina erfarenheter har en bred kunskap och förståelse för inköpsfrågor med en god förmåga att agera självständigt inom området. Vi ser gärna att du har jobbat med Lean i produktionsmiljö samt erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete.

Som person är duktig på att prioritera och är van att skapa strukturer vilket i sin tur ger de bästa förutsättningarna för verksamheten att nå uppsatta mål. Du har lätt för att samarbeta, tänker affärsmässigt och har en god social och kommunikativ förmåga, vilket behövs i dina kontakter såväl internt som extern.

Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av produktions- och affärssystem. Flytande svenska samt goda kunskaper i engelska. Tjänsten avser anställning hos Samhall med placering på fabriken i Söderhamn. Samhall arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera för mer information om tjänsten välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Inköpsansvarig”. Då urval och intervjuer pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 12 januari 2020.

Snabbfakta:

Företag: Samhall

Ort: Söderhamn

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 12 januari 2020

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47