24 november 2021
Kemist/Laboratorieingenjör till läkemedelsindustri
Är du en kvalitetsmedveten och strukturerad person som vill arbeta i ett spännande tillväxtföretag? Är du nyutexaminerad och vill få möjlighet att utvecklas i rollen eller är du mer rutinerad med lång erfarenhet av analys- och labbarbete? Då ska du söka tjänsten som Kemist/Laboratorieingenjör för denna väletablerade industri.

Unimedic AB är ett svenskt läkemedelsföretag grundat 1992 med fabrik i Matfors för tillverkning och utveckling av flytande läkemedel. I Matfors arbetar ca 70 personer fördelat på administration, lager, produktutveckling, produktion, kvalitetskontroll, dokumenthantering och kvalitetssäkring. Produkterna når marknader på flera kontinenter.

Du kommer att ingå i en större grupp medarbetare som arbetar inom tre olika områden på QC (kvalitetskontroll): Förpackningslabb, Mikrobiologiskt labb samt Kemiskt labb. Din placering blir i det Kemiska laboratoriet och du rapporterar till QC-chefen. Du erbjuds ett ansvarsfullt jobb i ett stimulerande och prestigelöst klimat och blir en del av en grupp ambitiösa medarbetare som har roligt på jobbet.

Din roll innebär att kunna planera, förbereda och praktisk utföra kemiska analyser av råvaror, slutprodukter och förpackningsmaterial. Du kommer att få möjlighet att arbeta med ett stort antal olika analysmetoder och instrument men i huvudsak GC, HPLC, UV-spektrofotometri samt TOC. I arbetet ingår även instrument- och metodvalideringar. En viktig del av arbetet är att kunna bistå med kompetens vid felsökningar och avvikelseutredningar. Du medverkar även i laboratoriets övriga löpande verksamhet samt jobbar för ständiga förbättringar av rutiner i syfte att höja kvalitén och effektivisera laboratoriet.

Vi söker först och främst dig med utbildning inom kemi. Du kan antingen vara en junior som vill komma in och få möjlighet att utvecklas eller också så är du en senior person med flera års erfarenhet från liknande arbete. Meriterande är tidigare erfarenhet från läkemedelsindustrin samt HPLC.

Som person är du pålitlig och ansvarstagande, du har en stark analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är viktigt. Du trivs att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, i ett öppet och flexibelt arbetsklimat. Du har en god social och kommunikativ förmåga, vilket behövs i dina löpande kontakter såväl internt som externt. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office samt har mycket goda kunskaper i svenska och grundläggande i engelska.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, heltid med placering i fabriken i Matfors.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Laboratorieingenjör” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 2 januari 2022.

Snabbfakta:

Företag: Unimedic

Ort: Matfors

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2 januari 2022

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47