27 september 2019
Kemist/Laboratorieingenjör till Unimedic
Är du en kvalitetsmedveten och strukturerad person som vill arbeta i ett spännande tillväxtföretag? Är du nyutexaminerad och vill få möjlighet att utvecklas i rollen eller är du mer rutinerad med lång erfarenhet av analys- och labbarbete? Då ska du söka tjänsten som Kemist/Laboratorieingenjör för denna väletablerade industri.

Unimedic är ett svenskt läkemedelsföretag som har lång erfarenhet och expertis inom tillverkning, utveckling, distribution, försäljning och marknadsföring av läkemedel. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av licensläkemedel, extempore läkemedel och registrerade läkemedel utifrån vårdens behov och önskemål. Vårt sortiment av flytande läkemedel produceras i vår fabrik i Matfors. Vi ingår i Unimedic-koncernen och ägs av MedCap AB (Publ) www.unimedic.se

Du kommer att ingå i en större grupp medarbetare som arbetar inom tre olika områden: Förpackningslabb, Mikrobiologiskt labb samt Kemiskt labb. Din placering blir i det Kemiska laboratoriet och du rapporterar till Laboratoriechefen. Du erbjuds ett ansvarsfullt jobb i ett stimulerande klimat med högt i tak och blir en del av en grupp ambitiösa medarbetare som har roligt på jobbet.

Din roll innebär att kunna planera, förbereda och praktisk utföra kemiska analyser av råvaror, slutprodukter och förpackningsmaterial. Du kommer att få möjlighet att arbeta med ett stort antal olika analysmetoder och instrument men i huvudsak GC, HPLC, UV-spektrofotometri samt TOC. I arbetet ingår även instrument- och metodvalideringar. En viktig del av arbetet är att kunna bistå med kompetens vid felsökningar och avvikelseutredningar. Du medverkar även i laboratoriets övriga löpande verksamhet samt jobbar för ständiga förbättringar av rutiner och arbetssätt enligt LEAN.

Vi söker först och främst dig med utbildning inom kemi. Du kan antingen vara en junior som vill komma in och få möjlighet att utvecklas eller också så är du en senior person med flera års erfarenhet från liknande arbete. Meriterande är tidigare erfarenhet från läkemedelsindustrin samt HPLC.

Som person är du pålitlig och ansvarstagande, du har en stark analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är viktigt. Du trivs att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, i ett öppet och flexibelt arbetsklimat. Du har en god social och kommunikativ förmåga, vilket behövs i dina löpande kontakter såväl internt som externt. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office samt har mycket goda kunskaper i svenska och grundläggande i engelska.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, heltid med placering i fabriken i Matfors.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information välkommen att kontakta Anna Ottosson, 070-380 70 47. Din ansökan skickar du till: anna.ottosson@rutinera.se Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 20 oktober 2019.

 

 

Snabbfakta:

Företag: Unimedic

Ort: Sundsvall/Matfors

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 20 oktober 2019

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47