15 juli 2019
Key Account Manager till Absolicon
Du ansvarar för att hitta nya affärsmöjligheter och kompletta lösningar tillsammans med dina kollegor på sälj, produktion, utveckling och inköp.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består Idag av ca 25 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Byt jobb och börja arbeta med solenergi! Absolicon säljer världens bästa koncentrerande solfångare som massproduceras i våra robotiserade produktionslinor. Tillsammans med parters förändrar vi världens energiförsörjning – från fossila bränslen till solenergi. Sök tjänsten som Key Account Manager på Absolicon och arbeta i vårt team för att rädda klimatet.

Arbetsuppgifter

I din roll ansvarar du för hela säljprocessen vilket innefattar allt från analys av prospekts till att skapa och bibehålla goda och långsiktiga kundrelationer. Du bearbetar såväl nya som befintliga kunder, dels genom att hantera inkommande förfrågningar per telefon och mail men också genom löpande kundbesök på plats ute hos företagen. Du utarbetar offerter och registrerar order samt deltar som företagets representant vid mässor och övriga evenemang. Du ansvarar för att hitta nya affärsmöjligheter och kompletta lösningar tillsammans med dina kollegor på sälj, produktion, projekt, utveckling och inköp. Du arbetar utifrån en säljbudget vilket innebär såväl planering som uppföljning i nära samarbete med försäljningschef och övriga i säljteamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flera års arbetslivserfarenhet i en liknande position med god förståelse av storföretag. B2B-säljare, gärna med bakgrund inom industrin och stora projekt. Har du dessutom en teknisk utbildning så är det ett plus.

Som person är du resultatinriktad och målmedveten med god förmåga att bearbeta kunder, skapa affärer och göra avslut. Du har lätt för att samarbeta och har en god social och kommunikativ förmåga, vilket behövs i dina kontakter såväl internt som externt. Du är prestigelös, flexibel och positiv till förändringar. Då vi jobbar på en internationell marknad med många utländska kundkontakter så ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska, har du dessutom andra språk är det meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office. Då tjänsten innebär resor ställer vi krav på B-körkort.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, omfattning heltid med placering i Härnösand. Internationella resdagar ca 50 st/år.

Ansökan

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange vilken tjänst du söker ”KAM Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 31 augusti 2019.

 

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 augusti 2019

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47