8 september 2020
Kvalitetschef till Sund Birsta
Vill du vara den som sätter nivån på vårt kvalitetsarbete? Är du teknikintresserad och har ett stort driv inom kvalitet i tillverkande företag? Då ska du söka tjänsten som Kvalitetschef till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation numera är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

Som kvalitetschef har du det övergripande ansvaret för att sätta nivån på företagets kvalitetsarbete inom tillverkning, leverans och arbetsprocesser. Många av våra projekt innefattar kundprojekt med fokus att leverera en driftsäker funktion i slutet på valsverket. Du har en stabsfunktion i företaget med högt ställda krav och förväntningar, du rapporterar till VD samt driver kvalitetsfrågorna i samråd med företagets ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter innebär att samordna kvalitetsaktiviteter i företaget samt ansvara för att utbildning initieras inom området. Du upprättar revisionsprogram och håller kvalitetshandboken uppdaterad. Du stöttar avdelningschefer i kvalitetsarbete runt projekt, tillverkning och inköp. Vidare följer du avvikelser hos kund och koordinerar vid behov aktiviteter där så behövs. Då vi har tillverkning och leveranser på alla marknader skall du som kvalitetschef kunna vara ute och representera bolaget inom ditt kompetensområde i nära samarbete med slutkund och tillverkning.

Vi söker dig med en bakgrund inom teknik och kvalitet och som genom dina erfarenheter från arbetslivet skapat dig en stor förståelse för hur man driver dessa områden inom tillverkande industri. Du har vana av att arbeta i en internationell miljö och trivs i en operativ roll i nära samarbete med slutkund och tillverkning. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt ett stort tekniskt intresse och en god administrativ förmåga.

Som person är du driven, självgående och handlingskraftig och förstår vikten av kundfokus. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Du hanterar engelska och svenska i både tal och skrift, övriga språk är meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av kvalitetsledningssystem, gärna mot standarderna ISO9001 och ISO9004. Du har intresse av IT och ärendehanteringssystem, ständig förbättring av de interna processerna och vid behov även kunna mäta upp mekaniska delarna om så krävs med stöd av konstruktör.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering i Sundsvall. Då vi har tillverkning och leveranser på alla marknader så är resande en naturlig del av arbetet.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Kvalitetschef Sund Birsta”. Då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 15 oktober 2020.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 15 oktober 2020

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47