2 oktober 2023
Mekanikkonstruktör till Aiab energy AB
Är du en teknisk person som vill jobba med produktutveckling och som förstår vikten av kundfokus? Vill du arbeta med anpassade avancerade tekniska lösningar i allt från små detaljer till stora komplexa system? Då ska du söka tjänsten som mekanikkonstruktör till Aiab energy och få vara med och bidra till att trygga elförsörjningen i både samhället och i företagsvärlden. Du erbjuds en ansvarsfull roll och är med på vår fortsatta tillväxtresa genom att utveckla, tillverka och leverera lösningar som håller för både dagens och framtidens krav.

Aiab energy AB är en komplett leverantör av strömförsörjningsutrustning inom området reservkraft, avbrottsfri kraft och DC-system. Sedan 1970 har Aiab sett till att företag och myndigheter alltid har pålitliga och skräddarsydda reservkraftverk och totallösningar av strömförsörjning. Företaget utför i egen regi projektering, konstruktion, tillverkning, installation, driftsättning och utbildning samt service och underhåll. Bolaget har idag 45 anställda, omsätter ca 150MSEK och ägs till största del av Koncentra Group AB som är en privatägd industrigrupp med fokus på långsiktiga investeringar. Läs mer på www.aiab.se och www.koncentra.se

Som konstruktör ansvarar du för att jobba fram idéer och kundönskemål till realitet. Arbetet bedrivs i kund- eller utvecklingsprojekt med fokus på att leverera produkter såsom Elverk för säkerhet och kapacitet, Likströmsutrustning med rätt effekt samt Avbrottsfri kraft för DC- och AC-system. Du rapporterar till projektchefen och ingår i ett team med el- och mekanikkonstruktörer samt projektledare och projektadministratörer. Utöver samarbetet i ditt team så jobbar du även nära försäljning, produktion och inköp. Du ingår i företagets produktråd där du är med och driver förbättringar och nyutveckling.

Dina arbetsuppgifter innebär mekaniska konstruktioner, tekniska beräkningar, materielberäkningar samt systematiskt riskarbete med produkter, processer och enskilda projekt. Du kommer även att jobba med underlag till produktion och handlingar till anbud samt hantera frågor kring upphandling och kontroll av underleverantörer. Du bidrar med din tekniska expertis till företagets övriga avdelningar i frågor som rör exempelvis produktions- och produktoptimering.

Vi söker dig med stort tekniskt intresse och flera års erfarenhet av mekanisk konstruktion. Gärna med bakgrund inom tillverkande industri eller närliggande branscher. Du är utbildad högskole- eller civilingenjör i maskinteknik eller också har du byggt upp likvärdig kompetens genom erfarenhet och kurser från yrkeslivet.

Som person är du driven, självgående och resultatinriktad och trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt samtidigt. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt.

Vi vill att du har goda kunskaper i SolidEngineer Solid Works och förutsätter att du är en van användare av program inom MSOffice, har du dessutom kunskap i PDM-system samt affärssystemet Monitor är det ett plus. Du är flytande i svenska i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska vilket behövs vid utländska kund- och leverantörskontakter.

Tjänsten avser anställning hos Aiab med placering vid produktionsenheten i Fagervik.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Mekanikkonstruktör Aiab” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 10 december 2023.

Snabbfakta:

Företag: Aiab energy AB

Ort: Fagervik

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 10 december 2023

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD & Rekryterare

070 760 64 47