12 april 2021
Mekanikkonstruktörer till Absolicon
Brinner du för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i ett snabbt växande företag vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden? Då ska du söka till tjänsten som mekanikkonstruktör hos Absolicon som nu utökar och behöver förstärka teknikavdelningen med fler medarbetare.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 30 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Du erbjuds du en ansvarsfull roll med möjlighet att både växa i företaget samt får vara med och bidra till vår fortsatta utvecklingsresa för grön energi. Du tillhör vår avdelning inom teknik, projekt och inköp där du arbetar tillsammans med ett team av ingenjörer och specialister som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser. Du jobbar till stor del med R&D och produktutveckling och har nära tillgång till vårt eget labb och prototypverkstad.

Som mekanikkonstruktör arbetar du bland annat med utveckling och förbättringar av våra solkollektorer, tracking- & balksystem och produktionslinan som också är vår huvudprodukt. Dina arbetsuppgifter kan innefatta: hållfasthetsberäkningar, konstruktion med rörliga delar, prototypframtagning, stöd kring servicearbeten, layoutritningar, tillverknings- och montageritningar bland mycket annat. Du jobbar med samtliga komponenter och delar för produktionslinan så erfarenheter inom områden såsom pneumatik, automation, svetsade konstruktioner och maskindirektivet är till fördel för detta arbete.

Vi söker både juniora och seniora konstruktörer inom mekanik, gärna med bakgrund från industrin och konsultbranschen. Du har ett stort tekniskt intresse med önskvärd relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning eller också har du byggt upp likvärdig kompetens genom erfarenhet och kurser från yrkeslivet. Då vi finns på alla marknader är det ett plus om du har internationell erfarenhet, har du dessutom arbetat i ett snabbt växande företag så är det meriterande.

Som person är du driven, självgående och resultatinriktad och trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt samtidigt. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt. Goda kunskaper i engelska är ett krav då vi jobbar internationellt och har utländska kund- och leverantörskontakter. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har goda kunskaper i SolidWorks eller likvärdig programvara.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, placeringsort vid huvudkontoret i Härnösand men också med möjlighet att utgå från kontor i Örnsköldsvik eller i Sundsvall, flexibel arbetstid och möjlighet att förlägga del av arbetet på distans. Eftersom vår marknad är hela världen finns det möjlighet för dig att resa i tjänsten.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson 070-380 70 47 anna.ottosson@rutinera.se Registrera din ansökan på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Mekanikkonstruktör Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 9 maj 2021.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 9 maj 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47