24 juni 2021
Operations Director till HIAB/Z-lyften
Är du en trygg och tydlig ledare som med handlingskraft och energi vill ta ett helhetsgrepp om vår fabrik i Bispgården? Drivs du av att utveckla både medarbetare, produktion och processer? Då kan du vara den Fabrikschef vi söker.

HIAB/Z-lyften Produktion AB tillverkar och säljer bakgavellyftar under varumärket Zepro och är en av världens största tillverkare. HIAB/Z-lyften ingår i koncernen Cargotec – en ledande leverantör av transport- och lasthanteringslösningar för professionellt bruk. Inom divisionen Tail Lifts finns bakgavellyftsbolagen Zepro (produktionsenhet i Bispgården), Waltco (produktionsenhet i USA) och DEL (produktionsenhet i England). Med fördelar som hög kvalitet, lång livslängd, pålitlig produktion, stort urval och god service har Z-lyften Produktion AB tagit en stark position i hela Europa och även på många andra av världens marknader.

Som Operations Director blir det din uppgift att ta oss till nästa nivå och med mod, energi och handlingskraft arbeta för en positiv företagskultur med starkt resultatfokus. Med ca 110 medarbetare är vår fabrik i Bispgården den största tillverkande enheten i Sverige inom divisionen Tail Lift. Du kommer att ha ett helhetsansvar för hela produktionsanläggningen med huvudansvar att organisera, leda och utveckla verksamheten inom områdena produktion, teknik, hälsa och säkerhet, kvalitet, logistik och distribution. Din roll innebär såväl operativt som strategiskt arbete samt det övergripande ansvaret för ekonomi och personal. Du rapporterar till Senior Vice President inom Tail Lift Division samt driver den egna lokala ledningsgruppen.

Tjänsten innebär främst att utveckla och förbättra processer samt att arbeta med personalorganisationen genom att skapa en ansvarsfull och engagerande kultur. En del av ditt arbete är också ekonomisk planering, budgetering samt löpande rapportering.

Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot teknik, produktion och/eller industriell ekonomi, gärna civilingenjör med erfarenhet av produktions- och processtyrning. Du har arbetat med ständiga förbättringar vad gäller säkerhet, leveranskapacitet, kvalitet och produktivitet samt har jobbat med LEAN i produktionsmiljö. Vi ser gärna att du varit i en liknade roll som ex. platschef, verksamhetschef eller fabrikschef inom t.ex. Fordons- och/eller tillverkningsindustrin.

Som person är du en affärsorienterad, kundfokuserad problemlösare med stark strategisk och analytisk förmåga. Du drivs av att skapa förbättringar, arbeta mot högt uppsatta mål vad gäller resultat och lönsamhet. Du är en engagerad ledare som vågar skapa förändring genom att utmana invanda mönster, du skapar laganda och styr organisationen med en klar riktning. Då vi jobbar i en internationell koncern och har utländska kund- och leverantörskontakter är goda kunskaper i engelska ett krav. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt god erfarenhet av produktions- och affärssystem.

Tjänsten är tillsvidare och avser heltid med placering på Z-lyften Produktion AB i Bispgården. Resor förekommer i tjänsten.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Operations Director”. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 18 juli 2021.

Snabbfakta:

Företag: HIAB

Ort: Bispgården

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 18 juli 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47