8 september 2020
Operativ Projektchef till Sund Birsta
Är du en teknikintresserad person med stort kundfokus och som vill ansvara för att driva vår projektavdelning framåt? Då ska du söka tjänsten som Projektchef till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation numera är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

I rollen som operativ projektchef har du det övergripande ansvaret för vår projektavdelning vilket innefattar budget-, resultat- och personalansvar. Som projektchef har du en nyckelroll på företaget med högt ställda krav och förväntningar. Du leder underställda i personalfrågor och deltar aktivt i ledningsgrupp för att driva företaget framåt.

Du har ett helhetsansvar över projektportföljen och ansvarar för att ditt team har rätt förutsättningar för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga projektleverans. Avdelningen består idag av fem projektledare som omsätter våra sålda förslag på lösningar till realitet och som är styrande av egen personal för att nå satta mål. Många av våra projekt innefattar kundprojekt med fokus att leverera en driftsäker funktion i slutet på valsverket. Du styr, leder, fördelar och följer upp arbetet men arbetar även själv operativt i projekten. Du styr, leder, fördelar och följer upp arbetet men arbetar även själv operativt i projekten. Ditt teams främsta uppgift är att exekvera kundprojekt från överlämnande av säljare och fysisk leverans till slutleverans, ibland med tuffa prestandakrav på funktion och garantitid.

Vi söker dig med arbetslivserfarenhet av projektledning inom teknik/industri och som gärna haft personalansvar i tidigare tjänster. Då vi finns på alla marknader ser vi gärna att du har internationell erfarenhet. Du har ett stort tekniskt intresse samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Rollen kräver starkt ledarskap, ett strukturellt sinne samt förmågan att lyfta blicken och se helheten i stora komplexa projekt utan att tappa förståelsen för de små detaljerna i leveransprocessen. Som person är du affärsdriven, professionell och arbetar självständigt och målstyrt mot att skapa förbättringar, resultat och lönsamhet. Du är en engagerad ledare som drivs av att ta ägarskap för uppsatta mål och av att se medarbetarna utvecklas, du skapar laganda och leder med en klar och tydlig riktning. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av kundfokus.

Eftersom rollen innefattar många utländska kontakter ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska, har du dessutom andra språk ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av något projekthanteringssystem.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering i Sundsvall. Då kunder och projekt finns på alla marknader så innebär tjänsten visst resande.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Projektchef Sund Birsta”. Då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 30 september 2020.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 30 september 2020

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47