9 mars 2022
Patentingenjör till Absolicon
Vill du jobba nära R&D och uppfinnare och medverka till att sprida bolagets gröna teknologi över hela världen? Vill du ansvara för hela vår patentportfölj och se till att tekniken som utvecklas blir väl skyddad på relevanta marknader och att den är fri att användas? Då ska du söka tjänsten som Patentingenjör till Absolicon, ett snabbt växande företag inom förnyelsebar energi, vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 40 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Immateriella rättigheter är en viktig del av produktutvecklingsarbetet för att skydda våra produktinvesteringar runt om i världen och i din roll som patentingenjör kommer du att vara med i det strategiska och praktiska arbetet kring IP-frågor och patent. Vi har idag en patentportfölj på 13 patentfamiljer med över 70 beviljade eller ansökta solenergipatent.

Dina arbetsuppgifter innefattar:

  • Delta, koordinera och administrera arbetet kring framtagandet av patent och att bevaka och följa upp patent.
  • Skriva och utforma patentansökningar samt handläggning av svaromål och invändningar.
  • Kontakt internt med sälj och teknik samt externt med patentbyråer och ombud.
  • Involverad i utvecklingsprojekt som expertresurs i frågor som rör patent.
  • Jobba nära såväl utvecklingsingenjörerna som ledningen för att fånga upp nya uppfinningar och få de mer långsiktiga strategierna.
  • Bistå med rådgivning gällande licensiering, juridik, avtal och kontrakt.
  • Bevaka teknik och konkurrenter för att upptäcka överträdelser och beivra intrång.

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med några års erfarenhet av patentarbete från industri, patentbyrå eller patentverk. Har du dessutom en EQE examen är det meriterande. Befattningen kräver god förståelse av teknisk dokumentation och teknisk skrivning relaterat till patent. Du är flytande i både tal och skrift i engelska, meriterande med andra språkkunskaper. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice.

Som person är du engagerad och intresserad av att arbeta i en kreativ miljö med stark känsla för kvalitet och ständig utveckling. Du är självgående, har lätt för att samarbeta, men känner dig också bekväm i att själv driva patentfrågor. Du är van att prioritera och hantera många pågående uppgifter samtidigt. Du är en duktig problemlösare, flexibel och prestigelös samt trivs att jobba i en miljö där man inte kan planera allt. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor vi vill att du är bra på att bygga relationer och skapa nätverk.

Tjänsten avser heltid, med anställning vid Absolicons huvudkontor i Härnösand, flexibelt gällande distansarbete. Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Patentingenjör Absolicon” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 31 mars 2022.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 mars 2022

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD & Rekryterare

070 760 64 47