17 februari 2022
Piping Engineer till Absolicon
Brinner du för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du vara med och leda förändringen mot en hållbar energiförsörjning för vår planet? Då ska du söka tjänsten som Piping Engineer hos Absolicon som behöver förstärka teknikavdelningen med fler medarbetare.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av 45 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Du erbjuds du en ansvarsfull roll med möjlighet att både växa i företaget samt får vara med och bidra till vår fortsatta utvecklingsresa för grön energi. Du tillhör vår avdelning inom teknik, projekt och inköp där du arbetar tillsammans med ett team av ingenjörer och specialister som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser. Du jobbar till stor del med R&D och produktutveckling och har nära tillgång till vårt eget labb och prototypverkstad.

Som Piping Engineer arbetar du bland annat med våra solcentraler, ritningar för våra pilotanläggningar (solfångarinstallationer) runt om i världen, upphandlingar, beställarkompetens mot våra leverantörer och entreprenörer. Bakgrund och erfarenheter som är till fördel för tjänsten är bl.a. arbete med isometriska ritningar, PED, P&ID, layoutritningar, värmeväxlare, pumpar, fundament, vattenflöden och strömningsmekanik.

Vi söker dig som är en erfaren rör- och anläggningskonstruktör, gärna med bakgrund från industri eller fjärrvärme och som teknikkonsult. Du har ett stort tekniskt intresse med önskvärd relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning eller också har du byggt upp likvärdig kompetens genom erfarenhet och kurser från yrkeslivet. Då vi finns på alla marknader är det ett plus om du har internationell erfarenhet, har du dessutom arbetat i ett snabbt växande företag så är det meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav då vi jobbar internationellt och har utländska kund- och leverantörskontakter. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har goda kunskaper i mjukvara för rör- och anläggningskonstruktion. Meriterande om du har erfarenhet av Plant 3D.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, placeringsort vid huvudkontoret i Härnösand med möjlighet att utgå från kontoret i Sundsvall, flexibel arbetstid och möjlighet att förlägga del av arbetet på distans. Eftersom vår marknad är hela världen finns det möjlighet för dig att resa i tjänsten.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information eller frågor om tjänsten kontakta rekryteringsansvarig Anna Ottosson 070-380 70 47 eller anna.ottosson@rutinera.se. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange ”Piping Engineer” i fältet där du fyller i vilken tjänst du söker. Då urval och intervjuer pågår löpande är du välkommen in med din ansökan snarast, dock senast 13 mars 2022.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 13 mars 2022

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47