28 januari 2021
Platschef till verkstadsindustri i Timrå
Vill du arbeta i en ledande position med ansvar för att driva och utveckla både produktion, processer och medarbetare? Då ska du söka tjänsten som platschef till denna verkstadsindustri som numera har sin verksamhet i en helt nybyggd fin fabrikslokal i Timrå.

Roplan är ett OEM-företag (Original Equipment Manufacturer) som designar, utvecklar och tillverkar specialdesignade roterande mekaniska axeltätningar. Företaget grundades 1977, omsätter ca 300 MSEK och är verksamma på den internationella marknaden med kunder främst inom livsmedel-, läkemedel-, fordon-, gruv-, papper- & massaindustrin men även inom den marina sidan. Bolaget ägs av IDEX Corporation, har idag ca 140 anställda med huvudkontor i Årsta och fabrik i Timrå samt verksamheter i Kina, USA och England. På den nya fabriken i Timrå arbetar 50 anställda inom bland annat produktion, produktionsteknik, planering och inköp. Läs mer på: www.roplan.com

Som platschef har du huvudansvaret för att organisera, leda och utveckla verksamheten inom områdena produktion, kvalitet, administration samt lager och distribution. Din roll innebär såväl operativt som strategiskt arbete. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi och personal, du rapporterar till VP Operations & Supply Chain Manager samt driver den egna lokala ledningsgruppen i Timrå.

Tjänsten innebär ett helhetsansvar för hela produktionsanläggningen där ditt fokusområde blir att utveckla och förbättra processer samt att arbeta med personalorganisationen genom att skapa en ansvarsfull och engagerande kultur. En del av ditt arbete är också ekonomisk planering, budgetering samt löpande rapportering.

Vi söker dig med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som framgångsrikt har arbetat med produktions- och processutveckling och ledning av personal. Vi vill att du har en gedigen teknisk bakgrund, gärna utbildad civilingenjör med erfarenhet av produktions- och processtyrning. Du har en god förståelse för kvalitets- och förbättringsarbete samt har jobbat med LEAN i produktionsmiljö. Vi tror att du genom dina erfarenheter har breda kunskaper inom ekonomi och processfrågor samt har god förmåga att agera självständigt inom området.

Som person är du affärsdriven, professionell och arbetar självständigt och målstyrt mot att skapa förbättringar, resultat och lönsamhet. Du är en engagerad ledare som vågar skapa förändring genom att utmana invanda mönster, du skapar laganda och förser grupper och medarbetare med en klar riktning. Då vi jobbar i en internationell koncern och har utländska kund- och leverantörskontakter är goda kunskaper i engelska ett krav. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt god erfarenhet av produktions- och affärssystem.

Detta är en rekrytering, vilket betyder att du blir anställd hos Roplan med placering vid fabriken i Timrå. Vi ser fram emot din ansökan!

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker Tjänst: ”Platschef Roplan” Vi ber dig söka omgående, dock senast den 21 februari 2021.

Snabbfakta:

Företag: Roplan

Ort: Timrå

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 21 februari 2021

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47