15 juli 2019
Processingenjör till Absolicon
Vi erbjuder dig en ansvarsfull tjänst där du både på egen hand och tillsammans med andra jobbar med utveckling och komplexa frågeställningar som rör produktionsprocessen.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består Idag av ca 25 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Byt jobb och börja arbeta med solenergi! Absolicon säljer världens bästa koncentrerande solfångare som massproduceras i våra robotiserade produktionslinor. Tillsammans med parters förändrar vi världens energiförsörjning – från fossila bränslen till solenergi. Sök tjänsten som Processingenjör på Absolicon och arbeta i vårt team för att rädda klimatet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en ansvarsfull tjänst där du både på egen hand och tillsammans med andra jobbar med utveckling och komplexa frågeställningar som rör produktionsprocessen. Du kommer att ansvara för design och teknisk dokumentation för värme-, kyla- och ånginstallationer. Du ingår i ett team av ingenjörer som arbetar på vår tekniska avdelning med såväl stora som mindre projekt. Du utför beräkningar och integrationsförslag för solvärme i processer. Du är den som agerar tekniskt stöd till säljorganisationen internt men kommunicerar även externt gentemot våra kunder. Utöver detta så sköter du upphandling och beställning av material.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med ingenjörsutbildning gärna med inriktning mot process, kemi eller energi. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet från processindustrin, har du dessutom kompetens inom ånga så ser vi det som ett plus.  

Vi värdesätter både din tekniska och sociala kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik. Som person har du ett stort driv och engagemang och trivs med att ställas inför utmaningar. Du ska vara självgående, ta egna initiativ och brinna för innovativa lösningar. Du är prestigelös, flexibel och positiv till förändringar. Då vi jobbar internationellt ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office samt CAD-program.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, omfattning heltid med placering i Härnösand. Internationella resdagar ca 15 per år.

Ansökan

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange vilken tjänst du söker ”Processingenjör Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 31 augusti 2019.

 

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 augusti 2019

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47