16 juni 2021
Processingenjör till Absolicon
Är du en erfaren ingenjör som brinner för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i ett snabbt växande företag vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden? Då ska du söka tjänsten som processingenjör hos Absolicon.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 30 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Vi erbjuder dig en tjänst där du får jobba med utveckling och komplexa frågeställningar som rör produktionsprocessen med ansvar för design och teknisk dokumentation som avser värme-, kyla- och ånginstallationer. Du tillhör vår avdelning inom teknik, projekt och inköp där du arbetar tillsammans med ett team av ingenjörer och specialister som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser. Du utför beräkningar och integrationsförslag för solvärme i processer samt är den som agerar tekniskt stöd till vår interna säljorganisation men kommunicerar även externt gentemot våra kunder. Utöver detta så sköter du upphandling och beställning av material.

Vi söker dig med ingenjörsutbildning gärna med inriktning mot process, kemi eller energi. Vi vill att du har ett par års arbetslivserfarenhet från processindustrin, gärna med kompetens inom ånga. Då vi finns på alla marknader är det ett plus om du har internationell erfarenhet, har du dessutom arbetat i ett snabbt växande företag så är det meriterande.

Som person är du driven, självgående och resultatinriktad och trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt samtidigt. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt. Goda kunskaper i engelska är ett krav då vi jobbar internationellt och har utländska kund- och leverantörskontakter. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt CAD.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, placeringsort Härnösand eller Sundsvall, flexibel arbetstid och möjlighet att förlägga del av arbetet på distans.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson, 070-380 70 47 anna.ottosson@rutinera.se Registrera din ansökan på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Processingenjör Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 12 september 2021.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 12 september 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47