26 mars 2021
Projektledare för produktionslina Absolicon
Är du en erfaren projektledare som brinner för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i ett snabbt växande företag vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden? Då ska du söka tjänsten som Projektledare hos Absolicon.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består idag av ca 30 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Din roll blir att ansvara för projektledningen av företagets produktionslina vilken också är vår huvudprodukt. Du tillhör vår avdelning inom teknik, projekt och inköp där du arbetar tillsammans med ett team av ingenjörer och specialister som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser.

Att projektleda produktionslinan innefattar en bredd av uppgifter: allt från att sätta upp leverantörer, se över olika komponenter, hantera uppgraderingar och produktutveckling, till att arbetsleda för att på så sätt få till helheten kring det tekniska paketet och själva leveransen av våra produktionslinor. Du ansvarar för projektens genomförande från start till slut samt för lönsamhet, tids- och resursplanering samt framdrift och prognoser. Du rapporterar till Teknisk avdelningschef och är dennes stöd vid planering och omplanering genom projekten.

Vi söker dig med arbetslivserfarenhet av projektledning inom teknik/industri. Då vi finns på alla marknader ser vi gärna att du har internationell erfarenhet. Du har ett stort tekniskt intresse samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Har du dessutom arbetat i ett snabbt växande företag så är det meriterande.

Som person är du framåt, serviceinriktad och drivande. Du tar egna initiativ, är organiserad, har god planeringsförmåga och är en god lagspelare. Då du har många kontakter både internt och externt måste du vara kommunikativ, lyhörd och orädd. Det är även viktigt att du drivs av resultat, är anpassningsbar och kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska är ett krav då vi jobbar internationellt och har utländska kund- och leverantörskontakter. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt erfarenhet av affärssystem.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, placeringsort Härnösand, flexibel arbetstid och möjlighet att förlägga del av arbetet på distans. Då tjänsten innebär hela världen som arbetsfält förekommer resor men omfattningen styr du själv eftersom det finns möjlighet att använda sig av en ledande montör för att göra installationerna på plats.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47 petra.elf@rutinera.se Registrera din ansökan på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Projektledare produktionslina Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 18 april 2021.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 18 april 2021

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47