8 september 2020
Projektledare till Sund Birsta
Är du en teknikintresserad person med stort kundfokus och som vill driva projekt från start till slut? Då ska du söka tjänsten som Projektledare till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation numera är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

I rollen som projektledare omsätter du våra sålda förslag på lösningar till realitet och koordinerar personal för att nå satta mål. Många av våra projekt innefattar kundprojekt med fokus att leverera en driftsäker funktion i slutet på valsverket. Du rapporterar till operativ projektchef och tillhör projektavdelningen.

Som projektledare arbetar du operativt med ansvar för att styra, leda och fördela arbetet i projekt samt driva uppföljning av densamma. Din roll innefattar ansvar för projektens genomförande från start till slut samt för uppdragens lönsamhet, övergripande tids- och resursplanering samt upprätta efterkalkyl. Du har kontinuerlig dialog med våra områdesansvariga säljare och kommunicerar direkt med kund genom hela projektet. Projektavdelningens främsta uppgift är att exekvera kundprojekt från överlämnande av säljare och fysisk leverans till slutleverans, ibland med tuffa prestandakrav på funktion och garantitid.

Vi söker dig med arbetslivserfarenhet av projektledning inom teknik/industri. Då vi finns på alla marknader ser vi gärna att du har internationell erfarenhet. Du har ett stort tekniskt intresse samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Som person är du driven, självgående och handlingskraftig med en god förmåga att arbeta strukturerat med många olika pågående projekt samtidigt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo tillsammans med övriga medarbetare på projektavdelningen. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av kundfokus.

Eftersom rollen innefattar många utländska kontakter ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska, har du dessutom andra språk ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av något projekthanteringssystem och passande projektmetodik.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering i Sundsvall. Då kunder och projekt finns på alla marknader så innebär tjänsten visst resande.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Projektledare Sund Birsta”. Då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 30 september 2020.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 30 september 2020

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47