2 juli 2020
Projektplanerare till Valmet i Sundsvall
Vill du arbeta i en global, internationell miljö med stora utvecklingsmöjligheter? Till vår projektgrupp för Flash Drying and Baling söker vi nu en driven planerare med ansvar för projektplanering.

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Bolagets 12 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar med att förbättra deras resultat varje dag. Ca 2000 av dessa är anställda i Sverige och jobbar i nära samarbete med ett stort antal kunder. Det finns flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Göteborg, Karlstad och Sundsvall. Läs mer om Valmet på deras hemsida: https://www.valmet.com/

Du arbetar med planering av våra leveransprojekt, från projektstart till igångkörning. Planeringen görs i samarbete med projektledare, projektgrupp och resursägare där du själv ansvarar för detaljplanering. I din roll är du projektledarens stöd vid planering och omplanering genom projektet. Arbetet omfattar också uppföljning av framdrift och prognoser på framdrift under projektet.

Du har gymnasieutbildning i grunden, gärna inriktning mot teknik. Har du högskole- eller universitetsutbildning är det meriterande. Vi vill att du har minst något års erfarenhet av liknande planeringsarbete. Du är van att ha en drivande roll och har arbetat i kund- eller utvecklingsprojekt. Det är meriterande om du har arbetat med planering inom byggnadsbranschen.

Du kommer inledningsvis få introduktion till Valmets planeringsverktyg ”Saffran”. Ett utbyte med planerare på andra enheter inom Valmet kommer också att ske löpande.

Som person är du framåt, serviceinriktad och drivande. Du har ett tekniskt intresse och tycker om att arbeta med människor. Du tar egna initiativ, är organiserad, har god planeringsförmåga och är en god lagspelare. Då du har kontakt med både interna och externa kunder måste du vara kommunikativ, lyhörd och orädd. Det är även viktigt att du drivs av resultat, är anpassningsbar och kan arbeta självständigt.

Krav på goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt. Vi förutsätter att du är en van användare av MSOffice och har lätt för att lära dig nya system. Meriterande om du har arbetat i MS Projects eller liknande.

Tjänsten avser heltid, konsultuppdrag minst 12 månader med placering hos Valmet. God möjlighet till förlängning alt. tillsvidare hos Valmet.

Placeringsort Sundsvall men resor kan förekomma i tjänsten. Start omgående eller enligt överenskommelse.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anna Ottosson på 070-380 70 47 eller anna.ottosson@rutinera.se. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS, ange ”Projektplanerare” i fältet där du fyller i vilken tjänst du söker. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 31/7 2020.

Snabbfakta:

Företag: Valmet

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 31 juli 2020

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47