31 augusti 2018
Redovisningschef
Avdelningen för Verksamhetsstöd är en av MittSverige Vatten och Avfalls 4 avdelningar och har som uppgift att planera och leverera beslutade stödtjänster till övriga enheter. I verksamhetsstöd ingår vår enhet ekonomi där vi just nu söker en driven och positiv Redovisningschef.

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – Mod, Öppenhet och Helhetssyn – ska alltid genomsyra verksamheten. Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar. Läs mer på www.msva.se

Avdelningen för Verksamhetsstöd är en av MittSverige Vatten och Avfalls 4 avdelningar och har som uppgift att planera och leverera beslutade stödtjänster till övriga enheter. I verksamhetsstöd ingår vår enhet ekonomi där vi just nu söker en driven och positiv Redovisningschef.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att driva ekonomienheten tillsammans med fyra medarbetare som du också har personalansvar över. Du leder den dagliga verksamheten samt stöttar chefer och medarbetare, långsiktigt ur ett hållbarhetsperspektiv.  Du har ett övergripande ansvar för budget – och bokslutsarbete inklusive ekonomisk rapportering och analys. Du ansvarar också för bolagets ekonomiadministrativa arbete samordnas och utvecklas samt arbetar mot gemensamma verksamhetsmål.

I rollen ingår:

  • Likviditetsplanering
  • Att samarbeta med ägarkommunernas ekonomienheter samt Sundsvalls kommuns Servicecenter Ekonomi
  • Att tillhandahålla funktionalitet som underlättar för bolaget att utveckla sina verksamheter utifrån ett ekonomiskt perspektiv.
  • Aktivt medverka i bolagets utveckling och chefsgrupp.

Rapportering sker till Avdelningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har en universitets- eller högskoleexamen i ekonomi och har mycket goda kunskaper inom redovisning. Vi vill att du minst har 4-5 års arbetslivserfarenhet, gärna som chef med budget – och personalansvar för en ekonomienhet eller liknande. Meriterande om du har erfarenhet som controller, inom revision och/eller liknande teknisk verksamhet. Ett stort plus om du har goda IT-kunskaper, då vi hanterar ett flertal system på vår enhet.

Du har goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt, samt behärskar engelska.

B-körkort är ett krav.

Som person är du drivande, självgående och kommer gärna med goda idéer och lösningar. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad, analytisk samt lyhörd och har god samarbetsförmåga. Vidare är du serviceinriktad och ditt arbete präglas av engagemang och fokus på lösningar. Då vi är en liten grupp är det viktigt att du är prestigelös, då vi stöttar varandra vid behov. Du vill utvecklas, både för egen del och tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mitt Sverige Vatten och Avfall erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag med mycket driv och engagemang. Då vi är en liten ekonomienhet arbetar vi självständigt med mycket ansvar, och med korta beslutsprocesser. Våra medarbetare har hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus.

Placering: Sundsvall

Tjänstens omfattning: heltid, tillsvidare.

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Minna Nikkanen, 070-316 72 72. Din ansökan skickar du till: minna.nikkanen@rutinera.se och märk gärna ämnesfältet med ”Redovisningschef”. Då urval sker löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 20 september.

Snabbfakta:

Företag: MittSverige Vatten & Avfall

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 20 september 2018

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72