3 mars 2020
Sälj- och affärsinriktad Marknadsområdeschef Riksbyggen
Inom Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vi söker en Marknadsområdeschef för Västernorrland med ansvar för att driva, leda och utveckla vårt marknadsområde.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är ca 3000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Vi söker en Marknadsområdeschef för Västernorrland med ansvar för att driva, leda och utveckla vårt marknadsområde.

Inom Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Marknadsområdet Västernorrland har idag ca. 35–40 medarbetare och verksamheten omfattas av teknisk och ekonomisk förvaltning, energitjänster, fastighetsskötsel, drift, lokalvård samt ombyggnadsprojekt.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som MO-chef har du det övergripande ansvaret att leda, samordna och driva vårt marknadsområde framåt, inom sälj- och marknad, verksamhet- och resultat samt personal och arbetsmiljö. Då vi nyligen gjort en omorganisation är det viktigt att du kan driva förändringsprocesser och leda i förändring. Stor del i arbetet innefattar att utveckla kund -och lönsamhetsfrågor, förhandlingar samt säkerställa kvalitet och tillväxt. I din roll upprättar du affärsplan, arbetar med budget och prognos, och följer upp resultat -och verksamhetsmål utifrån ett affärs-organisations- och individperspektiv. Vidare har du personalansvar där du leder och coachar dina medarbetare/chefer, samt arbetar för en god arbetsmiljö. Då detta är en central roll har du stora kontaktytor där du samverkar med både interna och externa funktioner. Tillsammans med dina medarbetare skapar du långsiktig lönsamhet, nöjda kunder och driver det strategiska arbetet framåt. Du rapporterar till Affärschef.

Kvalifikationer

Du har flera års dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet från en affärsdriven verksamhet samt goda kunskaper i förhandling. Vi ser att du har en akademisk utbildning eller annan relevant utbildning alt. motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har erfarenhet av organisatoriskt förändringsarbete samt att leda andra i förändring. Meriterande om du har arbetat med marknad och sälj, samt har erfarenhet från en medlems- och värderingsstyrd organisation. Du får gärna arbetat inom fastighets- och/eller byggbranschen, men vi är också öppna för sökande med annan branscherfarenhet.

Som person är det viktigt att du är drivande och har ett stort intresse för både affärer och människor. Du trivs i en bred roll, är öppen och lyhörd, och van att arbeta med situationsanpassat ledarskap. Du har lätt för att ta kontakt med människor, är kommunikativ och tydlig i ditt sätt att leda samt har en positiv inställning. Vidare är du affärsinriktad, förtroendeingivande och har god förmåga att bygga relationer. Du ser helheter och är van att arbeta både operativt och strategiskt.

Vi förutsätter att du har goda datakunskaper i MS Office. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Placering: Sundsvall

Omfattning: Heltid, dagtid

Tillträde: Omgående

Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & karriär. Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall AB, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Minna Nikkanen, 070 – 316 72 72. Då rekryteringen pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 29 mars 2020.

Snabbfakta:

Företag: Riksbyggen

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 29 mars 2020

Kontakta rekryterare:

Minna Nikkanen

Bemanning & rekrytering

070 316 72 72