8 september 2020
Säljare till Sund Birsta
Är du en resultatinriktad och driven person som tycker om teknik och att skapa affärer? Då ska du söka tjänsten som Säljare till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation numera är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

Som säljare ansvarar du för bolagets säljaktiviteter inom ett visst geografiskt område. Med hjälp av våra tekniker på projektavdelningen omsätts kundernas förfrågningar till anpassade avancerade tekniska lösningar, allt från enstaka maskiner till stora komplexa system, där din roll blir att sköta förhandlingen kring dessa. Många av våra projekt innefattar kundprojekt med fokus att leverera en driftsäker funktion i slutet på valsverket. Du rapporterar till marknadschefen och tillhör avdelningen Marketing/Customer Service.

Dina arbetsuppgifter innebär att hitta affärsmöjligheter och ta emot förfrågningar från kunder ute i fält. Du komponerar tekniska lösningar, upprättar kostnadskalkyler och kontraktsupplägg. Du presenterar förslag hos kund, förhandlar affären och därefter överför projektet till våra projektledare.

Vi söker i första hand dig med flerårig erfarenhet inom kvalificerad teknisk försäljning, gärna med bakgrund från tillverkande industri och närliggande branscher. Alternativt är du en mer junior person som vill utvecklas och då finns möjligheten att börja inne på kontoret som offertingenjör/säljassistent för att på så sätt bygga på dina kunskaper och bli trygg i att på sikt vara ute och sälja. Då vi finns på alla marknader ser vi gärna att du har internationell erfarenhet. Du har ett stort tekniskt intresse samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Du är resultatinriktad och målmedveten med god förmåga att bearbeta kunder, skapa affärer och göra avslut. Du har ett eget driv och gillar att jobba självständigt men även tillsammans med övriga kollegor inom marknad och projekt. Du är affärsmässig och mån om att alltid ge bästa möjliga service och kvalitet och förstår vikten av kundfokus. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, meriterande med andra språk som t.ex. tyska, spanska eller franska. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av något affärssystem.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering i Sundsvall. Då vi har tillverkning och leveranser på alla marknader så är resande en naturlig del av arbetet, i säljarrollen ca 80-100 resdagar per år.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Säljare Sund Birsta”. Då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 15 oktober 2020.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 15 oktober 2020

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47