22 maj 2024
Speditör till Sund Birsta
Är du en erfaren Speditör som brinner för teknik och kundservice? Då ska du söka tjänsten som Speditör till Sund Birsta som med sin svenska banbrytande teknik och innovation är en väletablerad leverantör på den internationella marknaden.

Speditör till Sund Birsta

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av avancerade helautomatiska maskiner som används som hanteringsutrustning inom valsverksindustrin. Bolaget levererar maskiner och hanteringssystem samt ett komplett utbud av eftermarknadsprodukter och tjänster. Sund Birsta är en del av Danieli – en av världens största leverantörer av kompletta stålvalsverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Danieli omsätter idag 4 miljarder Euro och har drygt 9 000 medarbetare över hela världen. Läs mer på: www.sundbirsta.com samt www.danieli.com

Som speditör ansvarar du för att sköta all planering och samordning kring leveranser av våra produkter ut till kunder runt om i hela världen. Du rapporterar till kundservicechefen och tillhör Kundserviceavdelningen som består av reservdelsförsäljning, spedition, lager och serviceverkstad. Utöver detta kommer du att stötta projektavdelningen med kundorderprojekt samt ha nära samarbeten med andra avdelningar, bland annat inköp.

Dina arbetsuppgifter innebär:

  • Planera, förbereda och utfärda transportdokument
  • Administrera och boka transporter (flyg, väg, tåg, båt)
  • Registrera frakter i ERP-system
  • Koordinera kontakt med speditörer, transportbolag och agenturer
  • Fakturera och meddela kunderna efter skeppning av godset
  • Ta in speditionsofferter samt sköta samordning och kontakter med speditörer.

Vi söker dig med minst 5 års arbetslivserfarenhet i en liknande position, har du dessutom en yrkesinriktad utbildning inom området så är det meriterande.

Då vi jobbar internationellt och rollen innefattar många utländska kontakter är mycket goda kunskaper i engelska ett krav, ett plus om du behärskar även andra språk. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har erfarenhet av något affärssystem, gärna ERP-systemet Visma.

Som person är du driven och ansvarstagande och trivs i en serviceinriktad roll där både struktur och noggrannhet är av stor vikt. Du är van att arbeta självständigt och kan se både detaljer men samtidigt ha koll på helheten. Du har lätt för att samarbeta, är social samt har en mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift.

Tjänsten avser anställning hos Sund Birsta, placeringsort är flexibelt vilket innebär att du kan jobba på distans var som helst i Sverige alternativt jobba fysiskt på plats på vårt kontor i Sundsvall.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Josefin Johansson, josefin.johansson@rutinera.se, 073-041 32 55. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se alternativt mailar direkt till ansvarig rekryterare. OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Speditör Sund Birsta” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 11 juni 2024.

Snabbfakta:

Kontakta rekryterare:

Josefin Johansson

Rekryterare & Konsultchef

073 041 32 55