22 april 2024
Strategisk Inköpare till Elpress
Vill du vara med och utveckla inköpsfunktionen till nästa nivå och bidra till vår fortsatta tillväxt? Vill du bli en del av ett globalt och hållbart industriföretag med stark framtidstro? Då ska du söka tjänsten som strategisk inköpare till Elpress och samtidigt få möjlighet till personlig utveckling att på sikt kliva in i en ledarroll.

Elpress är den ledande leverantören av elektriska förbindningssystem i Norden och en högt aktad aktör även internationellt. Bolaget, som grundades 1959, utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Verksamheten består idag av ca 160 anställda med produktion i Kramfors samt dotterbolag i Tyskland, Norge, Danmark, Kina och USA, omsätter ca 500 MSEK med god lönsamhet. Elpress är sedan 2006 en del av Lagercrantz Group AB, en teknikkoncern med ca 70 verksamheter som erbjuder värdeskapande tekniska lösningar. Läs mer på: www.elpress.net/sv/

I rollen som strategisk inköpare blir du en viktig funktion när det gäller val av leverantörer och leverantörsutveckling. Tjänsten innebär att anskaffa lagerförda artiklar, där ett stort ansvar ligger i att säkerställa vår servicegrad, lagervärde och lageromsättning. Du medverkar i utvecklingen av vår funktion genom ständiga processförbättringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • ansvar för hantering av offerter, anbud, förhandlingar och villkor
  • miljö- och kvalitetsuppföljning av leverantörer
  • leda arbetet med ramavtal och medverka i projekt
  • underhåll och utveckling av inköpssystem (M3)
  • systematiskt arbeta med ständiga förbättringar av inköpsprocessen
  • bidra i arbetet med övergripande och långsiktiga mål för organisationen

Du ingår i ett team med tre inköpare och en inköpschef som har ett nära samarbete internt med kollegor inom produktion, utveckling, ekonomi och kvalitet. Arbetet innebär även många externa kontakter med leverantörer och dotterbolag, både nationellt och internationellt.

Vi söker en analytisk och en skicklig förhandlare som kan kommunicera och samarbeta effektivt. Du har ett förtroendeingivande sätt, som gör att du har lätt för att skapa positiva och långsiktiga relationer. Du besitter gott affärsmannaskap och bevarar fokus i en arbetsdag med hög arbetsintensitet. Du är systematisk och strukturerad och drivs av att utveckla effektivitet i processer.

Vi tror att du har flera års erfarenhet som operativ eller strategisk inköpare och vill fortsätta att utvecklas i rollen. Vi ser gärna att du har intresse för ledarskap och organisationsutveckling då ansvaret på sikt kan växa och leda till en chefsroll med personalansvar.

Ytterligare kompetenser:

  • Goda programkunskaper i MSOffice, främst Excel
  • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
  • Eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten välkommen att kontakta rekryterare Josefin Johansson josefin.johansson@rutinera.se 073 041 32 55. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se eller mailar direkt till ansvarig rekryterare. OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Strategisk Inköpare Elpress” då urval och intervjuer sker löpande vill vi gärna få in din ansökan omgående, dock senast den 17 maj 2024.

Snabbfakta:

Företag: Elpress AB

Ort: Kramfors

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 17 maj 2024

Kontakta rekryterare:

Josefin Johansson

Rekryterare & Konsultchef

073 041 32 55