25 mars 2021
Strategisk inköpare till Sund Birsta
Har du erfarenhet av strategiskt inköp och drivs av att hantera nya utmaningar i en föränderlig omvärld? Har du en förmåga att skapa goda relationer och förstår vikten av kundfokus i hela affärsprocessen? Då ska du söka tjänsten som strategisk inköpare till Sund Birsta som med sin banbrytande teknik och innovation är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt med huvudkontor i Sundsvall, med en omsättning på över 500 MSEK och är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom metallindustrin som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

I rollen som strategisk inköpare arbetar du i nära samarbete med övriga i inköpsteamet men också gentemot andra kompetensområden och avdelningar såsom konstruktion, automation, utveckling och marknad. Ditt övergripande ansvar är att tillsammans med inköpschefen ta fram och utveckla inköpsstrategier inom de olika kategorierna. Du ansvarar över att ta fram förfrågningsunderlag, förhandlingar och kontraktsskrivningar. Vidare arbetar du med löpande utveckling av leverantörer, utvärderar potentiella nya leverantörer och följer upp befintliga för att upprätthålla en stabil, säker och kostnadsoptimerad leverantörsbas. Du rapporterar direkt till inköpschef.

Vi söker dig som har erfarenhet från inköp av mekanisk utrustning och som är van att självständigt driva förhandlingar gentemot leverantörer samt arbetat med att utveckla dessa. Du har en teknisk bakgrund och god förståelse av att läsa/tolka mekaniska ritningsunderlag. Då vi våra leverantörer finns på en global marknad ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö. Du har en eftergymnasial utbildning inom ex. Inköp, business, ekonomi och/eller teknisk ingenjörsutbildning.

För att trivas och passa i rollen är det viktigt att du har ett eget driv, har god affärsmässig förståelse och är kommersiellt driven med ett strategiskt förhållningssätt. Du har lätt för att kommunicera och att få andra delaktiga. Du är resultatorienterad och ser samarbete som en förutsättning för att nå målen. Du är också noggrann och har en känsla att förstå detaljerna.

Eftersom rollen innefattar många internationella kontakter ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska men även svenska obehindrat i tal och skrift. Kan du dessutom fler språk så är det meriterande. Vi förutsätter att du har hög datakompetens, framförallt inom MSOffice och något affärssystem.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering på huvudkontoret i Sundsvall. Då våra leverantörer finns på alla marknader så innebär tjänsten ett visst resande.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson anna.ottosson@rutinera.se 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Strategisk inköpare Sund Birsta”. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 18 april 2021.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 18 april 2021

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47