1 november 2023
Sund Birsta anställer Mekanikkonstruktörer
Lockas du av ny, bred och spännande teknik och att få vara med i produktutveckling under hela produktionscykeln? Vill du arbeta med anpassade avancerade tekniska lösningar i allt från små detaljer till stora komplexa system? Då ska du söka tjänsten som junior eller senior Mekanikkonstruktör till Sund Birsta.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av avancerade helautomatiska maskiner som används som hanteringsutrustning inom valsverksindustrin. Bolaget levererar maskiner och hanteringssystem samt ett komplett utbud av eftermarknadsprodukter och tjänster. Företaget som grundades på 60-talet är idag en väletablerad verksamhet med huvudkontor i Sundsvall och global närvaro via kontor i USA, Kina och Indien. Sund Birsta är en del av Danieli – en av världens största leverantörer av kompletta stålvalsverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Danieli omsätter idag 4 miljarder Euro och har drygt 9 000 medarbetare över hela världen. Läs mer på: www.sundbirsta.com samt www.danieli.com

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och utvecklande jobb med hög påverkansgrad och du blir en del av en grupp ambitiösa kollegor. Du rapporterar till teknikchefen och tillhör teknikavdelningen som består av Mekanikkonstruktion, Elkonstruktion & Automation. Teknikavdelningen utgör en viktig funktion inom framdrift av projekt samt i framtagning och förvaltning av nya produkter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Mekanikkonstruktion i 3D-CAD
  • Beräkningar
  • Ritningsunderlag
  • Teknisk dokumentation
  • Medverka vid montering, provkörning och idrifttagning
  • Kundbesök

I en senior roll styr du både det interna och externa konstruktionsarbetet. Du tar fram kravspecifikationer för konstruktionsuppdrag och utvecklingsprojekt samt checkar och godkänner teknisk dokumentation. Detta i nära samarbete med bolagets övriga avdelningar men även tillsammans med våra kunder och externa samarbetspartners.

Då vi är i en tillväxtfas och vill bli fler, så söker vi nu efter både juniora och seniora mekanikkonstruktörer med genuint teknikintresse. Du kan antingen vara helt nyutexaminerad eller också har du flera års erfarenhet och kan arbeta självständigt i rollen. Du är utbildad högskole- eller civilingenjör, gärna med inriktning mekanik, mekatronic, teknisk design eller för tjänsten annan relevant utbildning. Då vi är verksamma på alla marknader är internationell erfarenhet meriterande.

Som person är du en lagspelare med god social och kommunikativ förmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Du trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett framåtdrivande team där initiativ och problemlösning värderas högt.

Du hanterar obehindrat engelska och svenska i både tal och skrift, övriga språk är meriterande. Oavsett om du är junior eller senior så förutsätter vi att du är en god användare av program inom MSOffice. Som senior vill vi gärna att du har god vana av 3D-CAD samt erfarenhet av arbete i PDM-system.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering på huvudkontoret i Sundsvall i fina nyrenoverade kontorslokaler. Då vi har tillverkning och leveranser på alla marknader så är resande en naturlig del av arbetet.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten välkommen att kontakta Rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47 eller Teknikchef Fatos Rexhaj fatos.rexhaj@sundbirsta.com 070-375 51 86.

Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se eller mailar direkt till ansvarig rekryterare. OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Mekanikkonstruktör Sund Birsta” då urval och intervjuer sker löpande vill vi gärna få in din ansökan omgående, dock senast den 30 november 2023.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta AB

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 30 november 2023

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD & Rekryterare

070 760 64 47