25 maj 2020
Teknisk avdelningschef till Absolicon
Som chef för vår avdelning inom teknik, projekt och inköp ansvarar du för att leda ett team av ingenjörer som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser.

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar, säljer och levererar robotiserade produktionslinor för koncentrerade solfångare. Företaget har tekniken för att genomföra den viktiga omställningen från fossila bränslen till koncentrerad solenergi och har som mål att växa med hela världen som marknad. Organisationen består Idag av ca 30 anställda som arbetar med forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. I samband med tillväxten rekryteras nu fler medarbetare som vill vara med på Absolicons äventyr ute i världen. Läs mer på www.absolicon.se

Är du en erfaren chef som brinner för teknisk utveckling och innovativa lösningar? Vill du arbeta med förnyelsebar energi i ett snabbt växande företag vars produkter finns etablerade på den internationella marknaden? Då ska du söka tjänsten som teknisk avdelningschef hos Absolicon och få möjlighet att bli den som ytterst ansvarar verksamhetens projekt. Vi erbjuder dig en spännande roll där du både har en operativ och strategisk roll vilket innefattar ledarskap samt utveckling av organisation och affärer.

Som chef för vår avdelning inom teknik, projekt och inköp ansvarar du för att leda ett team av ingenjörer som jobbar med hela kedjan från inköp till forskning och utveckling av tekniska produkter och tillverkningsprocesser. Du ansvarar övergripande för planering, samordning och genomförande av projekten samt följer upp att dessa överensstämmer med företagets strategi, åtaganden, tidsfrister, budget och mål.

En viktig del av ditt arbete innebär att leda, coacha och entusiasmera medarbetarna för att på så sätt skapa de bästa förutsättningarna för en ansvarsfull och engagerande kultur. Ditt arbete innefattar också löpande rapportering till VD samt nära samarbete med övriga chefskollegor i bolagets ledningsgrupp.

Vi söker dig som framgångsrikt har arbetat med att driva och leda personal där vi mer värdesätter din ledarförmåga än den tekniska specialistkompetensen (vilken redan finns internt i verksamheten). Vi vill att du har en bred teknisk bakgrund med en akademisk utbildning, gärna civilingenjör eller motsvarande. Har du dessutom arbetat i ett snabbt växande företag så är det meriterande.

Du är en rak och öppen person som på ett professionellt sätt arbetar målstyrt mot att driva, utveckla, effektivisera och förbättra såväl personal som teknik. Du är en engagerad ledare som vågar skapa förändring genom att utmana och ifrågasätta invanda mönster samt bidra med nya perspektiv och erfarenheter. Du skapar laganda och styr personalen med en klar och tydlig riktning. Goda kunskaper i engelska är ett krav då vi jobbar internationellt och har utländska kund- och leverantörskontakter. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt erfarenhet av affärssystem.

Tjänsten avser anställning hos Absolicon, omfattning heltid med placering i Härnösand.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf, 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Teknisk avdelningschef Absolicon” Då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 14 juni 2020.

Snabbfakta:

Företag: Absolicon

Ort: Härnösand

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 14 juni 2020

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47