24 juni 2021
Teknisk Produktchef till Sund Birsta
Är du en teknisk person som trivs med utmaningar och förstår vikten av kundfokus? Vill du arbeta med anpassade avancerade tekniska lösningar i allt från små detaljer till stora komplexa system? Då ska du söka tjänsten som produktchef/konstruktör till Sund Birsta som med nyskapande teknik och innovation är en väletablerad leverantör internationellt.

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av maskiner, hanteringssystem, reservdelar, service och ingenjörstjänster till sluthanteringen i stålvalsverk. Företaget har ca 120 anställda globalt, huvudkontor i Sundsvall och en omsättning på över 500 MSEK. Sund Birsta är en del av Danieli Group – ett väletablerat och världsledande bolag inom branschen som levererar kompletta stålverk, från ugn till utlastning av färdigt stål. Läs mer på: www.sundbirsta.com

Som produktchef har du det tekniska helhetsansvaret för en produktgrupp. Arbetet bedrivs i kund- eller utvecklingsprojekt med fokus på att leverera en driftsäker funktion i valsverkets sluthantering. Du rapporterar till teknikchefen och tillhör teknikavdelningen som består av ingenjörer inom mekanik, el och automation.

Dina arbetsuppgifter innebär att jobba fram idéer och kundönskemål till realitet. Du jobbar med ritningsframställning och tekniska beräkningar, bidrar med teknisk expertis till företagets övriga avdelningar och är delaktig vid montage, verkstadsprovkörning och kundbesök. I rollen som produktchef ansvarar du för funktion samt godkänner maskinkonstruktioner från de konstruktörer som arbetar inom produktgruppen.

Vi söker dig med stort tekniskt intresse och flera års erfarenhet av maskinkonstruktion. Gärna med bakgrund inom tillverkande industri eller närliggande branscher. Du är utbildad högskole- eller civilingenjör i maskinteknik alternativt för tjänsten annan relevant utbildning. Då vi är verksamma på alla marknader är internationell erfarenhet meriterande.

Som person är du driven, självgående och resultatinriktad och trivs i en roll där man strukturerat arbetar med många olika projekt samtidigt. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga vilket behövs i dina kontaktytor både internt och externt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo där initiativ och problemlösning värderas högt.

Du hanterar obehindrat engelska och svenska i både tal och skrift, övriga språk är meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice samt har kunskaper i SolidWorks och AutoCAD.

Tjänsten avser heltid, anställning hos Sund Birsta med placering i Sundsvall. Då kunder och projekt finns på alla marknader innebär tjänsten ett visst resande.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Produktchef Sund Birsta” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 22 augusti 2021.

Snabbfakta:

Företag: Sund Birsta

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2021

Kontakta rekryterare:

Petra Elf

VD bemanning & rekrytering

070 760 64 47