4 mars 2020
Teknisk säljare till SOMAS
Som Teknisk säljare på distrikt norra Sverige blir din huvudsakliga uppgift att utveckla befintliga och potentiella kunder med fokus på långsiktighet.

SOMAS tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor, samt genom distributörer. Det familjeägda företaget som firar 75 år i år, har sitt huvudkontor och fabrik i Säffle samt kontor i Sundsvall, Norge, Frankrike, Tyskland och Kina. Den svenska verksamheten omsätter ca 400 MSEK och består idag av ca 160 anställda. Läs mer på: www.somas.se

Är du en teknikintresserad person med starkt driv? Har du förmågan att skapa goda relationer och tycker om att göra affärer? Då ska du söka till detta stabila och väletablerade företag som kännetecknas av engagemang, närhet och hög servicegrad. Du erbjuds ett självständigt arbete med stort eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar, bra gemenskap och kompetenta kollegor.

Som Teknisk säljare på distrikt norra Sverige blir din huvudsakliga uppgift att utveckla befintliga och potentiella kunder med fokus på långsiktighet. Du ansvarar för hela säljprocessen från kundkontakt till avslutad affär. Med hjälp av dina tekniska kunskaper driver du en konsultativ dialog med kunder för att förstå deras behov. Du ansvarar för att självständigt presentera våra produkter som är industriventiler i rostfria material och bearbetar främst företag inom pappers-, massa- och processindustrin.

I din roll kommer du att jobba i nära samarbete med din lokala säljkollega på distrikt norr men även kontakt med säljstöd och övriga säljare i mellan/södra Sverige. Du rapporterar till Director Sales & Marketing.

Vi söker dig med en gedigen teknisk bakgrund samt erfarenhet av industriell försäljning, har du dessutom kunskap inom ventil- och reglerteknik är det ett plus.

Som person är du affärsdriven och handlingskraftig men samtidigt ödmjuk och har tålamod. Du drivs av att jobba målstyrt med syfte att skapa affärer samt goda och långsiktiga relationer. Rollen innebär mycket eget ansvar och du behöver därför gilla att driva ditt arbete självständigt och ha ett strukturerat arbetssätt. Med många kontaktytor är det viktigt att du kan samarbeta, att du är lyhörd samt har en god social och kommunikativ förmåga.

Tjänsten avser anställning hos SOMAS med placering vid kontoret i centrala Sundsvall. Då resor förekommer i tjänsten krävs B-körkort, ca 50-60 resdagar per år.

Rekryteringen sker genom Rutinera, för mer information är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson 070-380 70 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten ”Teknisk säljare”. Då urval och intervjuer pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 29 mars 2020.

Snabbfakta:

Företag: SOMAS

Ort: Sundsvall

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 29 mars 2020

Kontakta rekryterare:

Anna Ottosson

Bemanning & rekrytering

070 380 70 47